Charles Leclerc (istumas).Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
5. mai 2019, 12:45

Charles Leclerc teeb kõik, et Vetteli varjust väljuda

Charles Leclerc väidab, et mõistab Ferrari vormelitiimi poliitikat, mis eelistab Sebastian Vettelit, kuid soovib hierarhia ümber pöörata.

Ferrari tiimi boss Mattia Binotto teatas hooaja eel, et Vettel ja Leclerc võivad omavahel võidu sõita, kuid 50-50 olukorras eelistab meeskond Vettelit, sest ta on kogenum ja tiimi silmis suurem tiitlinõudleja.

Reaalsus on olnud Leclerci vaatevinklist aga vähe karmim, tiim on seni selgelt soosinud Vettelit. Sakslane pole aga eelisseisust õigustanud ega suutnud Mercedestele konkurentsi pakkuda.

"Pean näitama, mida ringrajal suudan. Seejärel olukord loodetavasti muutub," sõnas Leclerc väljaandele Auto Motor und Sport.

"Sarnaselt kõikidele teistele sõitjatele tahan minagi olla kiireim. Siiani olen igast otsusest aru saanud, kuigi neid on teinekord olnud keeruline aktsepteerida."

21aastane monacolane jätkas: "Minu tiimikaaslane on neljakordne maailmameister. Mõistan, et meeskonnas on praegu hierarhia, kuid teen kõik, et seda muuta."

Kui hooaja teisel etapil Bahrenis röövis Leclercilt karjääri esimese etapivõidu tehniline rike, siis viimati Bakuus mängis ta oma šansi maha kvalifikatsioonis tehtud avariiga, mistõttu pidi startima 8. positsioonilt.

"Enda viga ärritab mind rohkem kui tehniline rike," ütles Leclerc. "Bakuu viga oli rumal. Viskasin võimaliku parima stardikoha prügikasti. See omakorda võttis mult võimaluse pühapäeval võidu eest heidelda. Masinas oli võidupotentsiaal olemas."

F1-hooaeg jätkub nädala pärast Barcelonas. Samal ajal samas kohas alustab oma F3-hooaega Jüri Vips.

Individuaalne punktitabel nelja etapi järel:

1. Valtteri Bottas 87
2. Lewis Hamilton 86
3. Sebastian Vettel 52
4. Max Verstappen 51
5. Charles Leclerc 47

Võistkondlik üldarvestus:

1. Mercedes 173 
2. Ferrari 99
3. Red Bull 64