Donaldas Kairys.Foto: VTB Ühisliiga
Korvpall
5. mai 2019, 22:43

Donaldas Kairys võttis Kalevi kohutava alguse enda peale: see oli minu süü

Kalev/Cramo kaotas korvpalli Ühisliiga veerandfinaalseerias võõrsil Kaasani Unicsile 84:108 ja on kolme võiduni peetavas seerias 0:2 taga. Teine mäng läks käest juba esimese nelja ja poole minutiga, kui Kalev jäi 2:19 kaotusseisu.

"Kahjuks ei suutnud me teha seda, mida kavatsesime. Kõik otsustati põhimõtteliselt esimesel veerandil, kui lasime Unicsil teha kõike, mida nad tahtsid. Plaan oli kasutada mees-mees kaitset, aga mängida seda argessiivsemalt, vea piiril. See kukkus läbi ja see oli minu viga," vahendas Kalevi peatreeneri Donaldas Kairyse sõnu Ühisliiga koduleht.

"Peame tagasi minema selle juurde, mis esimeses mängus töötas. Loomulikult pole meie maa-ala kaitse ideaalne, aga see töötab rohkemal või vähemal määral. See andis meile võimaluse Unicsiga võrdselt mängida," lisas leedulane.

Unicsi kreeklasest juhendaja Dimitris Priftis jäi hoolimata suurest võidust ettevaatlikuks.

"Tallinnas peetav mäng saab olema täiesti teistsugune. Meil on vaja ühte võitu veel, loodan, et see juhtub seal. Mängu alguses näitasime suurepärast energiat, viskasime 10 minutiga 40 punkti. Hiljem oli raske keskendumist säilitada ja lasime ennast ühel hetkel lõdvaks. Lõpuks suutsime siiski kindla võidu saada," lausus ta.

Kolme võiduni peetava seeria kolmas mäng peetakse kolmapäeval kell 19 Kalevi spordihallis. Edasipääseja läheb poolfinaalis vastamisi kas Moskva oblasti Himki või Astanaga. Selle paari esimese matši võitis 82:59 Himki.