Kirbud tekitavad Pariisi politseijaoskonnas paksu pahandust.Foto: PantherMedia/Scanpix
Maailm
6. mai 2019, 11:02

PARASIITIDE PEALETUNG: Pariisi politseijaoskonda kimbutavad kirbud (5)

Kirpude invasioon pole midagi naljakat – seda mõistavad nüüd ka Pariisi korrakaitsjad. Prantsusmaa pealinna kirdeosas pidid politseiametnikud ajutiselt maha jätma oma jaoskonna, kui selle töötajad pühapäeval kirpude tõttu evakueeriti, teatab The Guardian.

„Politseijaoskond on suletud kuni edasiste korraldusteni!“ – selline silt seisis Pariisi 19. ringkonnas asuva hoone uksel. Politseinike ametiühing teatas Twitteris, et jaoskonna on vallutanud kirbud, mis on muutnud seal töötamise väljakannatamatuks.

Vaatamata kahjuritõrjele on juba kolm nädalat tagasi esile kerkinud probleem aina hullemaks muutunud. Neljapäeval kaebas mitu töötajat kirbuhammustuste üle. Osad töötajad on neile külge haakunud parasiitsed putukad ka jaoskonnast koju viinud. Seal tekitavad kirbud omakorda paanikat, levides ka lastele. Ametiühingu juht Emmanuel Cravello tõdeb, et selline olukord ei saa jätkuda. Kogu jaoskonnas tehakse põhjalik tõrjetöö, mis võib aega võtta vähemalt 48 tundi. Cravello sõnul oleks seda pidanud juba nädalaid tagasi tegema.

Ametiühingu juhid kohtuvad esmaspäeval Prantsuse siseministri Christophe Castaneriga, et arutada korrakaitsjate ja päästetöötajate tervist puudutavate teemade üle.