Ronnie O'Sullivan. Foto: AFP/Scanpix
Spordivaria
6. mai 2019, 12:20

Snuukrilegend Ronnie O’Sullivan soovib teha ootamatu kannapöörde (1)

Snuukri maailma esinumber Ronnie O'Sullivan (43) flirdib vägagi tõsiselt ideega võtta armastatud spordialast juurest aastaks aeg maha ning selle perioodi jooksul kokaks hakata. 

Toiduvalmistamine pole tänavusel MMil amatöör James Cahillilt šokk-kaotuse teeninud O'Sullivani jaoks midagi enneolematut. 43aastane britt annab peagi välja ka oma esimese kokaraamatu "Top of Your Game: Eating for Mind and Body". 

Kahe nädala pärast ilmavalgust nägevast raamatust kõneleb snuukeriäss ise järgnevalt. "Võite ju mõelda, et mida teeb Ronnie O'Sullivan sellist raamatut kirjutades. Mida ta ikka tervislikust toitumisest teab?" rääkis ta. 

"Ma olen snuukerimeister, mitte personaaltreener ega kokk. Kuigi ma olen terve elu jooksmist armastanud. Olen jõudnud arusaamale, et igasugune edu snuukris on tugevalt seotud minu toitumis- ja sportimisharjumistega. 

Snuukris on põhiline teravus, fokuseeritus ja keskendumisvõime. Kuidas ma saaksingi neid omadusi kasutada, kui ma ei toitu tervislikult ega kohtle oma keha õigesti," vahendab SunSports mehe sõnu. 

Seda kõike silmas pidades kaalubki britt varianti, aastaks kii nurka panna ning kulp kätte võtta. Mehe sõnul on ta oma toidusõltuvusest võitu saanud ning on lummatud nüüd hoopis tervislikust toitumisest. "Ma siiski naudin veel magustoite, kuid võib-olla ainult üks või kaks ampsu," sõnas ta. 

Tegemist poleks esimese korraga kui O'Sullivan armastatud ala juurest ajutiselt taanduks. Seitse aastat tagasi otsustas mees aastaks farmi tööle minna. Samuti on ta korduvalt spekuleerinud mungaks mineku üle.