Vincent Kompany.Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
7. mai 2019, 08:35

VIDEO | JÕHKER LAKS! Manchester City kapten lõi hooaja tähtsaima ja võib-olla ka ilusaima värava

Manchester City jalgpallimeeskond astus suure sammu Inglismaa kõrgliiga võidu poole. Esmaspäeva õhtul alistati eelviimases voorus koduväljakul 1:0 Leicester City.

Manchesteri klubi kangelaseks tõusis keskkaitsjast kapten Vincent Kompany, kelle 70. minuti võimsa kauglöögi vastu oli Leicesteri väravavaht Kasper Schmeichel relvitu. Belgia koondislane jõudis käesoleval hooajal kõikide sarjade peale sihile esimest korda.

"Olen 15 aastat öelnud, et löön ühe sellise kunagi ära. Kuulsin hääli, et "ära löö, ära löö!" Aga ma karjäär pole veel nii otsakorral, et noored mängijad võiksid öelda, millal ma peale võiksin lüüa," vahendas Kompany mängujärgseid sõnu BBC.

City peatreener Pep Guardiola tunnistas, et ka tema lootis, et Kompany valiks peale virutamise asemel söötmise. "Ütlesin, et palun ära löö, Vinnie! Ära löö!" meenutas Guardiola.

95 punkti kogunud City ainus ohustaja on Liverpool, neil on üks punkt vähem. Viimases voorus kohtub City võõrsil Brightoniga, Liverpool kodus  Wolverhamptoniga. Brighton on tabelis 17. ja Wolverhampton 7. kohal.

Mängu kokkuvõte (Kompany värav alates 1.45):

Inglismaa liiga tabeliseis:

Standings provided by Sofascore LiveScore