2019. aasta Otepää MK-etapi naiste klassikasprint.Foto: Aldo Luud
Talisport
7. mai 2019, 10:51

Tippsuusatajate palve: klassikatehnika ja pikemad distantsid tuleb au sisse tõsta! (5)

Rahvusvaheline suusaliit FIS küsis sportlastelt, kui rahul nad MK-sarja formaadiga on. Nurinat oli pigem vähe, aga üks asi ajab atleete närvi - võistlusi ja reisimist on liiga palju.

Norra rahvusringhäälingu käsutusse jõudnud küsimustikus avaldati poolehoidu  ka klassikatehnikasõitude osakaalu suurenemisele. Aga oli ka vastupidiseid näiteid, sest 118 sportlasest 7 arvas, et klassikatehnika peaks üldse ära kaotama.

Suusatajad panid küsimustiku põhjal kokku ideaalse hooaja:

  • MK-sarjas võiks maksimaalselt olla 12 võistluspaika, sinna lisandub MM või olümpia. Lõppenud hooajal oli koos Tour de Skiga võistluspaiku 17.
  • Koos MMi või olümpiaga võiks võistlusi olla maksimaalselt 36, lõppenud hooajal oli neid 39.
  • Kolmandik võistlustest võiksid olla sprindid/spinditeated ja kaks kolmandikku distantsi- ja teatesõidud. Lõppenud hooajal oli sprinte 42  ja distantsisõite 58 protsenti.
  • Võistlusi ei tohiks olla nädal enne ja pärast Tour de Skid, enne MMi või olümpiat peaks olema kahenädalane paus. Holmenkolleni 50 km sõit võiks olla hiljem, mitte ainult nädal peale MMi.
  • Klassika- ja vabatehnikasõite võiks olla võrdselt. Lõppenud hooajal oli vabatehnikasõite selgelt enam. 18 individuaalvõistlust peeti vabatehnikas, 11 klassikas.

Pikemalt saab küsimustiku kohta lugeda SIIT!