Anastassia Kovalenko.Foto: Erakogu
Auto-Moto uudised
7. mai 2019, 15:24

Skandaalne Anastassia Kovalenko naasis ringrajale ja kerkis paduvihmas poodiumile (3)

Nädalavahetusel peeti Mugello rajal Itaalia meistrivõistlused Yamaha R3 karikasarjas, kus Eesti motoringrajasõitja Anastassia Kovalenko teenis naiste arvestuses kolmanda koha ja üldarvestuses 17. koha 37st sõitjast.

Hooajavälisel ajal paistis Kovalenko peamiselt silma kohalikus poliitikas. Lisaks tunnistas Tartu ülikool tema mõlemad magistritööd plagiaadiks.

“Tegemist oli minu jaoks hooaja esimese võistlusega, mistõttu on tulemus märkimisväärne. Nädalavahetuse jooksul toimus kaks võistlussõitu – esimeses sõidus laupäeval ei õnnestunud mul head tulemust näidata ning jäin naiste arvestuses kuuendaks,“ ütles alates sellest hooajast Itaalia tiimi MotoXracingu värvides võistlev Kovalenko pressiteate vahendusel.

„Pühapäevane võistlussõit toimus paduvihmas, mis oli väga ohtlik - oli palju kukkumisi ning nähtavus oli nullilähedane. Õnneks sain sõidurütmi kiiresti kätte, mis aitas mul palju kohti üles tõusta ning lõpetada poodiumil. Kuid lisaks naiste arvestusele on minu jaoks oluline ka üldarvestus meestega, kus õnnestus samuti head tulemust näidata,” lisas ta.

“Üks olulisemaid momente nädalavahetuse jooksul oli muidugi uue tiimi professionaalsus. Olen sellest hooajast otsustanud liituda Itaalia MotoXracing tiimiga, kuivõrd nad on esindanud ka MMil. Tiimi kogemus ja pädevus annab võimaluse kiireks arenguks ja kasvuks kõrgemale tasemele motomaailmas. Seda oli näha juba käesoleva nädalavahetuse jooksul, kus kogu tiim töötas selle kallal, et saada mu ratas võimalikult heasse seadesse ning jagasid mulle näpunäiteid, kus ja mille arvelt saaksin oma ringiaegasid parandada,” sõnas Kovalenko, kes teeb sel hooajal Yamaha R3-sarjas kaasa kõik etapid.