Divock Origi lõi Barcelona võrku kaks väravat.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
7. mai 2019, 23:56

VIDEO | Jalgpallijumal on inglane! Imeline Liverpool hukutas Barcelona ja marssis finaali (5)

Jalgpalli Meistrite liiga esimene finalist on Liverpool, kes oli kahe mängu kokkuvõttes 4:3 üle Barcelonast. The Beatlesi sünnilinnas nähti täna omamoodi jalgpalliimet, sest avamängust oli kodumeeskonnal all 0:3 kaotus, kuid täna saadi kirja ajalooline 4:0 võit.
 
 
 
View this post on Instagram

Never give up 🔴🔴🔴

A post shared by Ragnar Klavan official (@ragnar.klavan17) on

Liverpool alustas kodupubliku ees tormakalt ja juba seitsmendal minutil mindigi Divock Origi väravast juhtima. Avapoolajal rohkem tabamusi ei löödud, kuid pausi järel jätkas Liverpool veel hoogsamalt. Vahetusest sekkunud Georginio Wijnaldum virutas kaks kiiret väravat (54. ja 56. minutil) ning üldskoor oligi 3:3 viigis.

Poolfinaali saatuse otsustasid aga Trent Alexander-Arnold ja Origi. Esimene mängis 79. minutil ülikavalalt lahti nurgalöögi ning belglase töö oli pall lihtsalt võrku virutada. Barcelona jalgpallurid magasid Liverpooli lahtimängu täielikult maha ning noorte meeste geniaalsus viiski inglased taas finaali.

Tasub märkida, et Liverpool mängis täna ilma kahe põhiründajata: vigastuse tõttu jäid eemale Roberto Firmino ja Mo Salah. 

Ragnar Klavani endine koduklubi jõudis sel sajandil neljandat korda Meistrite liiga finaali. Viimati löödi Euroopa klubijalgpalli tähtsaimas matšis kaasa aasta eest, kui kaotati Madridi Realile. Viimane triumf pärineb 2005. aastast, kui mälestusväärses finaalis oldi üle AC Milanist. Toona oli Liverpool avapoolaja järel 0:3 kaotusseisus, kuid lõpuks saadi penaltiseerias võit kätte.

Barcelona jaoks jätkub aga kurb seeria: nemad mängisid viimati Meistrite liiga finaalis aastal 2015. 

Lionel Messi jäi seekord kuivale. Foto: Reuters/Scanpix

Teine finalist selgub homme, kui poolfinaali kordusmatšis lähevad Amsterdamis vastamisi Ajax ja Tottenham. Avamängust on hollandlastel kaasas 1:0 edu.