Nikola Jokic.Foto: Ron Chenoy/USA TODAY Sports
Korvpall
8. mai 2019, 10:00

VIDEO | Serbia kossutäht tassib Denverit endiselt oma õlul, viskab nalja ning unistus NBA finaalist elab

Korvpalliliigas NBA astus pika sammu läänekonverentsi finaali suunas Denver Nuggets, kes alistas 124:98 Portland Trailblazersi. 

Seeria 2:2 seisult kodumängule vastu läinud Nuggets ei jätnud midagi juhuse hooleks, matš kallutati kindlalt enda kasuks teise ja kolmanda veerandajaga.

Denveri poolt tegi taas hiilgava mängu serblane Nikola Jokic, kes viskas üleplatsimehena 25 punkti, hankis koguni 19 lauapalli ja jagas kuus resultatiivset söötu. Paul Millsap toetas teda 24 silmaga.

Konverentsi finaalist ning kogu liiga poolfinaalist lahutab Nuggetsit nüüd üks võit.

Lisaks vägevatele partiidele jagub Jokicil aega ka nalja visata. Kui eelmise kohtumise järel õnnestus tal pressikonverentsil lõhkuda mikrofoni hoidja, siis sel korral tehti ta elu lihtsamaks. Nimelt oli mikrofoni küljes vaid juhe.

24aastane pallur ei jätnud võimalust kasutamata. "Aitäh, kes iganes seda tegi," muigas Jokic, ise samal ajal demonstratiivselt mikrofoni näppude ümber keerutamas. 

Teises läinudöises kohtumises purustas Toronto Raptors kodusaalis 125:89 Philadelphia 76ersi ning pääses nelja võiduni peetavat seeriat 3:2 juhtima.

Võitjate resultatiivseim oli Pascal Siakam 25 punktiga, Kawhi Leonard lisas 21 silma ja 13 lauapalli. 76ersi resultatiivseim oli 22 punkti toonud Jimmy Butler.

Esimene idakonverentsi finalist võib selguda tuleval ööl, Milwaukee Bucks võõrustab 3:1 eduseisus Boston Celticsit. Läänekonverentsi poolfinaal Golden State Warriorsi ja Houston Rocketsi vahel on 2:2 viigis.