Shaunaue Miller-Uibo ja Maicel Uibo.Foto: Kuvatõmmis IAAFi videost.
Kergejõustik
8. mai 2019, 17:54

Maicel Uibo: planeerin oma päeva nii, et näeksin kindlasti abikaasa võistlust

Rahvusvahelise kergejõustikuliidu IAAF saade Inside Athletics vestles mitmevõistleja Maicel Uibo ja tema jooksjast abikaasa Shaunae Miller-Uiboga spordist ja abielust. Õhtuleht tõlkis oma lugejatele mõned küsimused ja vastused.

Kuidas spordi- ja abieluasjad lahus hoiate? Või kas hoiate üldse?
Miller-Uibo: "Ma ei ütleks, et me neid liiga palju eraldi hoiaks. Aga kui lähme staadionile, tegeleme vaid kergejõustikuga. Ta hoiab mul pidevalt silma peal, et asju õigesti teeksin. Ja mina hoian temal samuti. 

Kodus räägime ka loomulikult kergejõustikust, aga püüame nii palju kui võimalik teineteisele ja meie abielule keskenduda."

Uibo: "Me toetame teineteist järjepidevalt. Jälgime koguaeg teineteise võistlusi. Tema Teemantliiga etapid toimuvad üsna tihti. Peatan sel ajal kõik muud tegevused. Planeerin oma päeva nii, et näeksin kindlasti tema võistlust." 

Miller-Uibo: "Mulle meenub kord, kui olin Eugene'i Teemantliigal, aga Maicel võistles Götzises. Ärkasin vist kell neli öösel, et tema võistlust vaadata. Vaatasin ja magasin vaheldumisi, sest pidin ka ise piisavalt puhkama. Igatahes jah, püüame alati teineteise võistlusi vaadata ja asjadega kursis olla."

Aastast 2018. Maicel, sinu hooaeg kulges üle kivide ja kändude. Kas see tegi asja lihtsamaks või keerulisemaks, et abikaasal oli samal ajal käsil elu parim hooaeg?

Uibo: "Arvan, et see tegi asja palju lihtsamaks. Olen õnnelik, kui temal läheb hästi. Ta tegi tõesti vinge hooaja. Pole tähtis, et mul ei suju asjad soovitud moel, kui mul on põhjus olla rõõmus."

Kas võistlete omavahel ka vabal ajal?
Ühest suust: "Alatasa!"

Miller-Uibo naerdes: "Mängime palju doominot, kaarte ja selliseid asju. Meile mõlemale meeldib võita, aga mina olen naine. Ja mind ei huvita, et tema tahab ka võita, ta peab laskma mul võita, kui tal liiga hästi läheb."

Uibo: "Nii on, naine on boss."