Kalev/Cramo (sinises) vs Kaasani Unics.Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
8. mai 2019, 20:45

FOTOD | Avantüürile läinud Kalev/Cramo kaitse tõmmati taas ribadeks, Ühisliiga hooaeg on läbi (3)

Kalev/Cramo kaotas klubi ajaloo esimese korvpalli Ühisliiga play-off'i mängu Kaasani Unicsile 81:96. Kalevi spordihalli kogunenud täismaja ees kadus suurem pinge mängust teisel veerandil. Poolaja kaotas Kalev 39:64. Kogu veerandfinaalseeria võitis Unics mängudega 3:0.

Kalevlased ei tulnud mängule kõige värskemalt. Moskva lennukatastroofi tõttu jõuti Tallinnasse alles eile pärastlõunal ja teisipäeva hommikuks planeeritud treening jäi ära. Rünnakul alustasid kalevlased energiliselt ja hea visketabavusega, aga viimastel päevadel rohkelt kõneainet pakkunud kaitse lekkis taas.

Nagu Kalevi leerist enne kohtumist kosta oli, siis alustasid Donaldas Kairyse hoolealused maa-ala kaitsega, mille Unics murdis suuremate probleemideta lahti. Esimese veerandiga viskas Venemaa suurklubi 36 punkti, Kalev vastas 27ga.

Põhimängujuhi Pierria Henry ja kogenud Kostas Kaimakoglouta mänginud Unicsi visketabavus oli väljakult 80 protsenti (15st 12), kolmeseid tabati 77 protsendiga (9st 7). Vähemalt sama absurdne oli fakt, et Kalevi visketabavus oli 78 protsenti. 

Kui kedagi lohutab, siis päris nii hulluks asjad ei läinud kui Kaasanis peetud seeria teises mängus. Siis alustas Kalev mees-mees kaitsega ja kaotas esimesed 10 minutit 13:40.

Teisel veerandil läksid asjad siiski täiesti käest ära. Unicsi ründehoog rauges mõnevõrra, aga Kalevil märksa enam. Ja poolajaga viskas Unics rohkem punkte kui Kaasanis, seal suudeti koguda 59, Tallinnas 64 silma. Kairys aga jätkas maa-alaga...

Teise poolaja alguses sai Kalev mõned järjestikused Unicsi rünnakud kinni, ent vahe eriti ei vähenenud. Kolmanda veerandi lõpus juhtis Unics 84:62, viimane periood kujunes puhtaks formaalsuseks.

Kui Kaasani teises kohtumises sai üks seniseid põhijõude Tony Wroten platsile kaheksaks minutiks, siis täna jäi ameeriklane suisa pingile.

Võitjate resultatiivseim oli Errick McCollum 24 punktiga, Kalevile tõi Arnett Moultrie 19 silma.

Kalev/Cramo Ühisliiga hooaeg on läbi, välja on mängida veel Eesti meistritiitel. Kolme võiduni peetavas finaalseerias kohtutakse Tallinna Kalev/TLÜ-ga, esimene mäng toimub 16. mail Kalevi spordihallis.