Donaldas Kairys.Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
8. mai 2019, 22:25

Donaldas Kairys: võitsime kolmanda ja neljanda veerandaja. Olen poiste üle uhke (4)

Kalev/Cramo ei suutnud korvpalli Ühisliiga veerandfinaalis Kaasani Unicsile vastupanu osutada. Nagu ütles pärast viimaseks jäänud kohtumist kalevlane Kristjan Kitsing, siis esimeses mängus tekkis väike võimalus, aga ülejäänud matšides läks raskeks.

Täna kaotas Kalev kodus Unicsile 84:96, aga skoor on petlik, sest poolajaks oli koduvõistkond maas 39:64. Kogu seeria läks oodatult Kaasanile 3:0.

„Unics viskas alguses suurepäraselt. Jah, mõned kolmesed tulid vabadelt positsioonidelt, aga mõned mitte,“ tõdes Kalev/Cramo peatreener Donaldas Kairys pärast kohtumist.

Leedulane märkis, et seeria vältel suutis Unics aina paremini Kalevi maa-ala kaitsega kohaneda ja rohkem relvi Eesti esiklubil polnud. "Mida aeg edasi, seda paremini Unics ründas. Nad lõhkusid meie maa-ala ära," rääkis ta.

Sel hooajal polnud Kalev tavaolukordades eriti maa-ala kaitset kasutanud, aga Kairyse arvates oli tegu ainsa võimalusega Unicsit hammustada. Täna sai Kalevi spordihallis juba kolme minuti järel selgeks, et head nahka maa-ala kaitse ei too. Ent Kairys mänguplaanist ei taganenud.

"Võitsime kolmanda ja neljanda veerandaja. Unics tegi 20 pallikaotust. Saan poiste üle uhke olla," ütles Kalevi juhendaja.

Unicsi peatreener Dimitrios Priftis polnud nõus väitega, et Kalevi kaitset oli lihtne lõhkuda, aga vähemalt sai Unics hea harjutuskorra. „Eelistame, et meie vastu mängitakse mees-mees kaitset ja üldiselt seda tehaksegi. Kalev püüdis meid rütmist välja viia ja kohati see õnnestuski. Nad olid maa-ala kaitse mängimisel väga kannatlikud. Kui saime mõned korvid järjest, mängisid nad seda samamoodi edasi. Aga tulime Tallinnasse väga tõsise suhtumisega, sest teadsime, et saal läheb lärmakaks,“ rääkis kreeklane.

Kalev sai kolme mänguga play-off'i maitse kätte. „Olukord oli tegelikult sama nagu põhiturniiril. Neil pole luksust kaotada. Unicsil oli teine käik kogu aeg olemas,“ sõnas 12 punkti toonud Kitsing.

„Kui midagi kripeldama jääb, siis kaotused Riia VEFile. Võib-olla oleksime suutnud põhiturniiril veel parema koha saada kui seitsmenda,“ lisas ta.