Tottenham Hotspuri sangas Lucas Moura.Foto: PA Images / Scanpix
Jalgpall
9. mai 2019, 00:05

DRAAMA KUUBIS! Sügavast august välja roninud Tottenhami 90+5. minuti värav kukutas Ajaxi (4)

Jalgpall on lihtsalt ebareaalne mäng. Meistrite liiga teine finalist on Tottenham Hotspur, kes alistas tänu 90+5. minuti väravale Amsterdami Ajaxi 3:2 ja pääses võõrsilväravate toel koondskooriga 3:3 karikamatšini.

Tottenhami sangariks kerkis Lucas Moura, kes lõi kõik kolm Inglise klubi väravat. Tema 55. ja 59. minuti väravad pöörasid lootusetuna tundunud 0:2 kaotusseisu (kokkuvõttes 0:3) 2:2 viigiks ning panid aluse korralikule draamaetendusele, mis päädis Moura üleminutite väravaga.

Amsterdami Ajaxi mängijate reaktsioon Luca Moura 3:2 väravale. Foto: Reuters/Scanpix

Mäng algas kodumeeskonna jaoks imeliselt, sest nende 19aastane keskkaitsjast kapten Matthijs de Ligt raputas 5. minutil nurgalöögiolukorras Kieran Trippieri maha ja suunas palli peaga võrku (1:0).

Minut hiljem tabas Heung-min Son teisel pool väljakut terava nurga alt posti, värava ette põrkunud pallile ei jõudnud Christian Eriksen korralikult reageerida. 23. minutil oli aktsioonis taas Son, kuid Ajaxi väravavaht Andre Onana tõrjus korealase löögi.

36. minutil said Ajaxi mängijad ja fännid teist korda juubedalda, sest Hakim Ziyech pääses karistusala keskelt ihuüksinda löögile ega eksinud (2:0). Sama mees võinuks teisel poolajal veel skoorida, kuid 63. minutil veeres pall tema löögist ülinapilt postist mööda ning 79. minutil tabas ta posti. Valus, eriti tagantjärele...

Tottenhami klubi ajaloo esimese Meistrite liiga finaali vastane on FC Liverpool. Viimati oli Meistrite liiga finaal Inglismaa siseasi aastal 2008, kui karika jagasid Chelsea ja Manchester United.

  • De Ligti 1:0 värav oli Ajaxi 150. Meistrite liigas. Hollandi klubidest jõudsid nad selle verstapostini esimesena.
  • Mehest endast sai 19 aasta ja 269 päeva vanusena sarja ajaloo nooruselt neljas skoorija poolfinaalis.
  • Tottenhamile on tänavu Meistrite liigas esimese 15 minuti jooksul löödud lausa seitse väravat, mis on sarja halvim näitaja. 
  • 2:0 värava löönud Ziyech on play-off'is olnud otseselt seotud viie tabamusega (kolm ise, kaks söötu). Parem statistika on tänavu ette näidata vaid Lionel Messil, kes oli otsene osaline kaheksas tabamuses.   
  • Moura esimest ja teist väravat lahutas vaid 204 sekundit. Temast sai ajaloo viies mängija, kes teinud Meistrite liiga poolfinaalis kübaratriki.