Mauricio Pochettino (vasakul) ja Ajaxi peatreener Erik ten Hag.Foto: DYLAN MARTINEZ
Jalgpall
9. mai 2019, 09:29

Spursi peatreener tänas suurte munadega kangelasi, Ajaxi kapten elas õudusunenäos

Eilne jalgpalli Meistrite liiga poolfinaalkohtumine Amsterdami Ajaxi ja Tottenham Hotspuri vahel tõestas taas, kui julm võib vutt olla. Nooruslik Ajax oli juba finaali uksest sisse astunud, kuid Spursi viimase minuti värav lükkas Hollandi hiiu kuristikku.

Eelmisel nädalal peetud avakohtumises võitis Ajax võõrsil 1:0 ning eilegi mindi 2:0 juhtima. Lucas Moura kübaratrikk teisel poolajal viis finaali aga Spursi, kes kohtub 1. juunil teise Inglismaa klubi Liverpooliga.

"Aitäh sulle, jalgpall! Tunded on erakordsed," sõnas Spursi juhendaja Mauricio Pochettino pärast kohtumist. "Minu mängijad on kangelased, tänan neid. Ütlesin mullu, et nad on kangelased, täna (eile - toim.) olid neil suured munad."

Argentiinlase kolleeg Erik ten Hag oli mõistagi pettunud. Hollandlane tunnistas, et hoiatas poolajapausil mängijaid, kuna Spurs polnud alla andnud ning ten Hagi hoolealused pidid olema valvsad.

"Oli selge, et Tottenhami pallurid uskusid finaali jõudmisesse. Meil on olnud imeline Meistrite liiga hooaeg ja oleme meeskonnana tohutult arenenud. Kaotust on raske vastu võtta," tunnistas juhendaja.

Ajaxil oli eilses korduskohtumises mitu head võimalust lüüa kolmas värav, mis oleks Spursi kirstu ilmselt löönud viimase naela. Hakim Ziyechil oli kolm suurepärast lööki, millest ühe tõrjus väravavaht Hugo Lloris, teine läks posti ja kolmas vihises ülinapilt mööda. Ten Hagil pole enda sõnul ühelegi mängijale etteheiteid. Otse vastupidi – ta on oma juhendatavate üle väga uhke.

Eile avavärava löönud Ajaxi 19aastase kapteni Matthijs de Ligti sõnul ei suutnud ta koos meeskonnakaaslastega Spursi teisel poolajal enam nii hästi survestada kui avapoolajal. Kaotust nimetas keskkaitsja õudusunenäoks.

Ehkki Meistrite liigas konkurentsist pudenemine on kahtlemata valus, ei saa Ajax pead liiga norgu lasta. Kui möödunud nädalavahetusel võideti Hollandi karikavõistlused, siis kaks vooru enne kohaliku meistriliiga lõppu ollakse liidrid. Eindhoveni PSV on kogunud küll sama palju punkte, kuid parem väravate vahe annab praegu Ajaxile eelise.