Tottenhami vasakkaitsja Danny Rose.Foto: Martin Meissner
Jalgpall
9. mai 2019, 11:55

Tottenhami pallur kriitilisele jalgpallilegendile: loodetavasti sööd nüüd oma sõnu!

Kui Tottenham Hotspur kaotas eelmisel nädalal jalgpalli Meistrite liiga poolfinaali avakohtumises Amsterdami Ajaxile 0:1, kostitas legendaarne mängumees Ruud Gullit nii mõndagi Spursi mängijat kriitikaga.

Telekanali beIN'i stuudios eksperdina olnud 1988. aasta Euroopa meister kritiseeris nimeliselt kolme pallurit: Danny Rose'i, Dele Allit ja Victor Wanyamat. 56aastase hollandlase sõnul ei kannatanud nende tehnilised oskused selles kohtumises mingit kriitikat.

Vasakkaitsja Rose leidis, et Gulliti kommentaarid olid ebaviisakad. "Tore, et suutsime täna (eile - toim.) raskest seisust välja tulla ja loodetavasti panime Gulliti paika," ütles inglane. "Ta oli väga kriitiline, ehkki tal polnud mingit õigust seda öelda. Tema kommentaarid lisasid õli tulle ja loodetavasti sööb ta pärast tänast (eilset - toim.) oma sõnu."

Poolkaitsja või ründajana tegutsenud Gullit mängis karjääri jooksul mitmetes tippklubides. Näiteks esindas 191 cm pikkune jõuline pallur AC Milani, kellega võideti kahel järjestikusel hooajal Meistrite liiga eelkäija.

Samuti on Gullit kätt proovinud peatreenerina. Tõsi, üleliia säravaid saavutusi tal ette näidata pole, kuigi 1997. aastal tüüris ta Londoni Chelsea Inglismaa karikavõitjaks.