Lilian Talving (vasakul) ja Kelly Sildaru.Foto: Erlend Štaub
Talisport
9. mai 2019, 14:30

Kelly ja Henry Sildaru said juurde väärt abilise (5)

Freestyle-suusatamise maailmameister Kelly Sildaru (17) lootis talvel, et tema ema Lilian Talving saaks peretiimiga liituda. Nüüd on soov teoks saanud, sest Talving loobus vähemalt mõneks ajaks päevatööst ja reisib Kelly, Henry ja Tõnis Sildaruga kaasa.

"Praegu on reisiplaanid tehtud oktoobrini ja vähemalt seni on ta meiega kaasas," rääkis Kelly isa ja juhendaja Tõnis Sildaru.

"Koormus väheneb kõigil. Varem pidid lapsed ise oma mäepesu pesema, nüüd pole selle pärast vaja enam muretseda. Söömine ja ühest kohast teise liikumine on lihtsam," selgitas ta.

Sildarude suveplaanid on veel lahtised. Mõnda aega ollakse Eestis, juunis ootab ilmselt ees sõit Norra, kus toimuvad suusafirma Factioni videoklippide võtted. Juulis minnakse tõenäoliselt harjutama Prantsusmaa liustikele.

"Õnneks mägedest lihtne sõita ka Prantsusmaa lõunaranniku randadesse. Muidu oleme peaaegu kogu aasta külmades oludes, sooja on ka vaja," tõdes Tõnis Sildaru.

Kahekordsete hüpete jaoks oleks vaja ette võtta ka Kanada-reis, seal saab hüppeid lihvida vette maandudes. Lumele kavatsevad Sildarud uued trikid tuua Uus-Meremaal Cardronas, kus ollakse traditsiooniliselt oktoobrini.

Võistlushooaeg algab samuti maakera kuklapoolel. Augusti keskel on Cardronas kavas kontintentaalkarika etapp, kus FISi võistluste debüüdi teeb 12aastane Henry Sildaru. Esialgu on teada, et võisteldakse ainult rennisõidus, aga tavaliselt on Uus-Meremaal oskuseid võrreldud ka pargisõidus. Kelly Sildaru MK-sarja hooaeg peaks käima minema septembri esimestel päevadel.