Õnnetus, mille tõttu testikatse pikaks ajaks peatati.Foto: Twitter
WRC
10. mai 2019, 14:27

Tšiili ralli skandaalne algus: tsikkel testikatse rajal, sülitamine kohaliku staari pihta ja FIA karm hoiatus

Kuigi WRC-piloodid on esimest korda autoralli MM-sarja kavas oleva Tšiili ralli trassi kiitnud, siis korraldajatel on juba enne esimest katset olnud kamaluga probleeme.

Ralli peakorraldaja Felipe Horta sai rahvusvaheliselt autoliidult (FIA) hoiatuse, sest testikatsel seisid osad pealtvaatajad liiga ohtlikes kohtades ja keelatud aladel.

"Pealtvaatajad ei käitunud testikatsel hästi. Sain FIA-lt väga tõsise hoiatuse. Kui me pole hoolikad, siis teeb Tšiili ralli ühtlasi nii debüüdi kui ka lahkumisetenduse," ütles murelik Horta telekanalile TVU. Omapoolse manitsuse tegi kohalikele rallifännidele ka kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier.

Testikatsel juhtus ka ohtlik ja kahetusväärne intsident, kui Tšiili politseitöötaja sõitis rajal oma mootorrattaga samal ajal, kui testikatse käis.

Video intsidendist:

"Katsete ajal ei tohi politseinikud rajal sõita. Ta tahtis oma vigastatud kolleegi aidata, aga ma ei tea, mis täpsemalt juhtus," sõnas Horta. Kukkunud politseiniku pärast tuli testikatse ka umbes tunniks ajaks peatada.

Ralli ametlikul avamisel Concepcionis sülitas aga üks pealtvaataja kohalikule staarile Pedro Hellerile näkku. Esialgu oli Heller juhtunust väga häiritud.

"Siin on mees, kes on kontrolli alt väljas. Palun kutsuge politsei! See on ikkaga maailmakuulus üritus," pahandas Heller. Sülitamise põhjust pole välja selgitatud. Tšiili meedia kirjutas, et Heller on sealse suure ettevõtte Azul Azuli kunagise juhi Carlos Helleri poeg ja spekuleeris, et tegu võib olla isikliku vimmaga.