Henri Treial.Foto: Erki Pärnaku
Võrkpall
10. mai 2019, 15:40

Suurte plaanidega Saaremaa tõi Eesti koondislase kodumaale tagasi

Lõppenud hooajal Eesti meistrivõistlustel kolmanda kohaga piirdnud Saaremaa võrkpalliklubi teatas lepingu sõlmimisest Eesti koondise keskblokeerija Henri Treialiga. 26aastane ja 204 cm pikkune Treial mängis mullu Itaalia esiliigas VBC Mondovi tiimis.

„Kuna seljataga oli väga pingeline välishooaeg, siis tundsin, et hea on tulla hetkeks koju tagasi. Et Saaremaa eesmärgid ja plaanid on suured ja mängitakse ka eurosarjas, siis tundus see olevat minu jaoks hetkel ideaalne valik. Olen otsusega ise väga rahul. Isiklikus plaanis loodan olla klubile võimalikult suureks abiks, et saavutada edu ja seatud eesmärgid täita. Üritan anda endast parima ja alati midagi juurde õppida. Kindlasti saab olema väga huvitav hooaeg ja ootan seda juba põnevusega,“ rääkis Treial Saaremaa võrkpalliklubi Facebooki lehele.

Treial alustas oma karjääri Võru Võrkpalliklubist ja jätkas Tartu Bigbankis. 2016. aastal ta esimese välislepingu Tšehhist, kust mängis kaks hooaega. Eelmine hooaeg mängiti koos Kristo Kolloga Itaalia esiliigas VBC Mondovi meeskonnas.