Pärnu fännid. Foto: Stanislav Moškov
Korvpall
10. mai 2019, 20:58

Pärnu korvpallurid said kaela ajaloolised pronksmedalid

Eesti korvpalli meistriliigas selgus esimene medaliomanik, kui Pärnu Sadam alistas pronksiseeria kolmandas mängus TalTechi 89:63.

Kohtumine algas tasavägiselt ning kolmeminutilise mängu järel oli seis viigis 8:8. Pärast seda tegid külalised väikese vahespurdi, pääsedes ette 20:10, kuid avapoolaja lõpuks oli too eduseis sulanud taas nelja punkti (23:19) peale. 

Võrdselt kulgeti ka teisel veerandajal. Pärnu küll pääses mõnel korral eest ära, kuid Rait Käbini hoolealustel oli suvepealinlastele alati vastus. Poolajapausile mindi pärnakate 40:39 eduseisus. 

Kolmandal veerandajal õnnestus Pärnul korraks ka kaheksa punktiga ette saada (56:48), kuid vanameister Gregor Arbeti korvid jätsid ülikooliklubi jätkuvalt ellu. Viimasele veerandajale mingi Pärnu 62:58 eduseisus. 

Too neljapunktiline kaotusseis kärises otsustava veerandaja alguses aga kohe suuremaks ning viis minutit enne lõppu oli Pärnu juba peal 73:60. Hoo sisse saanud pärnakad aga oma rongi kinni ei pidanudki ning lõpusireenil valitsesid tablool külaliste 89:63 võidunumbrid. 

Võitjate parim oli Mihkel Kirves 24 punkti ja 11 lauapalliga. Demetre Rivers toetas teda 18 ja Justin Alston 15 silmaga. Ülikooliklubi parim oli Sander Viilup 17 punktiga. PROTOKOLL

Pärnu mängis pronksmedali peale ka eelmisel kahel hooajal, kuid siis tuli neil vastavalt Rapla ja Tartu Ülikooli paremust tunnistada. 

Võitjate kommentaarid Tallinna TV otse-eetris:

Heiko Rannula, Pärnu Sadama peatreener: "See (medal) on eesmärk olnud, aga vaieldamatult oli see kõige raskem hooaeg. Jaanuaris oli täielik masendus, paljud asja ei klappinud, aga veebruaris hakkas kõik ülesmäge liikuma ja lõpuks tuli ära. Ei taha sellest masendusest enam rääkida. Lõpuks läksid asjad paika ja tagantjärele ei mäletagi halbu asju enam.

Küll tahaks TalTechi kohta öelda, et viimased play-off mängud on neid tambitud, et nad pole play-off'is midagi võitnud. Aga nad on Eesti stabiilseim meeskond. Kaks esimest mängu olid paari viske mängud. Nad tegid hea hooaja. 

Ütlesin juba veebruaris, kui TalTechi ja Rapla käest tappa saime, et sellel tiimil on tohutu potentsiaal. Kahjuks saime liiga hilja tuumiku kokku. Tundsin esimest korda oma Pärnu aastate jooksul, et mul on võimalik kombineerida, kuna mehed kannatavad seda. Super välismaalased on meil, nii inimeste kui mängijatena. 

Arvan, et need välismaa poisid on rohkem omadeks saanud kui mõned omad poisid. Mingi piir peab (välismaalaste-omade) vahel olema, aga selline (nagu meil) on okei."