Ott Tänak.Foto: McKlein/Toyota Gazoo Racing WRC
WRC
11. mai 2019, 09:03

TŠIILI RALLI | Toyota tiimiboss: Ott lausa lendas! Tänak: täna peaksime veel kiiremad olema (22)

Tšiili ralli teisel kiiruskatsel liidriks kerkinud Ott Tänak kontrollis kogu esimest võistluspäeva. Laupäevaste katsete eel on Toyota piloodi edu lähimate jälitajate ees enam kui 20 sekundit. 

"Hommikune osa oli väga keeruline, sest sõitsime neid katseid esimest korda. Aga pärastlõuna sujus juba suurepäraselt," võttis Tänak Toyota pressiteenistuse vahendusel eilse võistluspäeva kokku. 

"Mehaanikud tegid lõunapausil hiilgavat tööd: nad suutsid leida õige seadistuse ja tänu sellele leidsin hea enesetunde ning kindluse. Auto töötab väga hästi. Siinsed teed on nõudlikud, kuid väga mõnusad, kui neid tundma õppida." 

Sarnaselt eilsele on ka täna kavas kuus kiiruskatset. Positiivses meeleolus Tänak usub, et tal on võimalik veelgi juurde panna: "Laupäevased katsed paistavad kiiremad ja reeglina see meie masinale sobib." 

Rahulolu näitas ka tiimiboss Tommi Mäkinen. "Laias plaanis oli briljantne esimene päev," rõõmustas ta. "Pärast hommikusi läbimisi tegime muudatusi, mis pärastlõunaks kasuks tulid. Autod on töötanud väga hästi."

Eriliselt kiitis soomlane Tänakut: "Ott tegi masina juures kõige rohkem muudatusi. Pärastlõunastel katsetel ta lausa lendas! Paistab, et ta on oma minekuga ise ka rahul." 

Ta lisas: "Laupäeva eel tundub kõik korras olevat. Tundub, et homsed (tänased - toim.) katsed on veel kiiremad ja pidavus parem. See tähendab, et sõitjad saavad kihutamist nautida." 

Poodiumikoha eest võitleb ta teine Toyota piloot, Jari-Matti Latvala hoiab kuue kiiruskatse järel kolmandat kohta. Tänakust lahutab teda 28,8 sekundit. Kehvasti ei lähe ka Kris Meeke´il, kes on viies. 

Tšiili Ralli jätkub Eesti aja järgi kell 15.08, võistluspäev lõppeb südaöö paiku. 

Seis kuue kiiruskatse järel:

1. Ott Tänak (Toyota) 1:24.12,8
2. Sebastien Ogier (Citroen) +22,4
3. Jari-Matti Latvala (Toyota) +28,8
4. Thierry Neuville (Hyundai) +29,5
5. Kris Meeke (Toyota) +46,5
6. Sebastien Loeb (Hyundai) +48,7
7. Elfyn Evans (M-Sport) +1.01,4
8. Andreas Mikkelsen (Hyundai) +2.08,1
9. Teemu Suninen (M-Sport) +2.09,1