Jüri Vips Barcelonas. Foto: fiaformula3.com
Auto-Moto uudised
11. mai 2019, 12:00

TUBLI! Kvalifikatsioonis põrunud Vips parandas võistlussõidus kõvasti positsiooni (1)

Red Bulli vormel 1 sarja noortetiimi kuuluv Jüri Vips (Hitech GP) alustas Barcelonas FIA vormel 3 hooaega esimese võistlussõidu 6. kohaga. 

Vipsi eilne kvalifikatsioon läks aia taha ning täna pääses ta rajale 11. kohalt. Eestlane hakkas aga jõudsalt positsiooni parandama ning ruudulippu lehvides ületas ta finišijoone kuuendana. 

Kui esialgu teenis esikoha teenis Christian Lundgaard, siis võistluse järel määrati talle viiesekundiline karitus. Seega pidi taanlane positsiooni loovutama Robert Shwartzmanile! Kolmas oli Marcus Armstrong.

Teine võistlussõit peetakse homme kell 11.15. Teise sõidu stardijärjekord moodustub nii, et avasõidu esikaheksa pööratakse ringi, 9.–30. lõpetaja saavad pühapäevaks stardipositsiooni vastavalt lõppkohale. See tähendab, et Vips pääseb nüüd rajale kolmandana. 

"Oli väga hea võistlus. Eilses kvalifikatsioonis oli meil ebaõnne, sattusin otsustaval ringil tihedasse liiklusesse. Olen rahul, sest täna õnnestus korralikult positsiooni parandada. Olen kuuenda kohaga rahul, homme on võimalus nädalavahetus päästa," ütles Vips võistluse järel Hitechi Twitters.