Tanel Kangert.Foto: AFP/Scanpix
Jalgrattasport
11. mai 2019, 21:23

GIRO SAI AVAPAUGU! Kangert oli eraldistardist oma tiimi parim

Bolognas anti laupäeval avapauk järjekorras 102. Giro d'Italiale. Ainsa eestlasena võtab aasta esimesest suurtuurist osa Tanel Kangert, kes tänavu sõidab EF Education Firsti ridades. 

Avaetapiks olnud 8 km pikkusel temposõidul näitas Kangert head minekut, finišeerides 15ndana. Tiimikaaslastest keegi eestlasest parem polnud. Britt Hugh Carthy kaotas sarnaselt Kangertile võitjale 47 sekundit, kuid protokolli märgiti talle 16. koht. Kuna Kangert tuli läinud suvel eraldistardist sõidus Eesti meistriks ilutses tema seljas sinimustvalge särk. 

Etapi võitis Primož Roglic, kelle jaoks see oli karjääri teine Giro etapivõit. Sloveeni imeline minek pole aga üllatav, kuna 29aastane rattur on tänavu triumfeerinud näiteks juba Araabia Ühendemiraatide tuuril, Tirreno-Adriaticol ja Romandi velotuuril. Roglic on esimene sloveen, kes tõmmanud Girol selga roosa liidrisärgi. Sloveenia on ühtlasi 26 riik, kelle rattur velotuuri juhtinud. 

Teisena finišeeris Simon Yatest (+19). Kolmas oli Vincenzo Nibal (+23), kelle jaoks see oli 15 kord kui Girol poodiumile tõusta. 

Homme on kavas 205 km pikkune etapp bolognast Fucecchiosse.