Nicolas Gilsoul autovraki kõrval. Foto: @World
WRC
11. mai 2019, 22:35

Neuville'iga koos seitse korda üle katuse käinud Gilsoul: mina lugesin sel hetkel juba järgmist kurvi

Thierry Neuville elas koos kaardilugeja Nicolas Gilsoul'iga kaheksandal katsel üle karmi avarii. Hyundai mehed rullusid autoga seitse korda üle katuse ning viidi mõlemad pärast õnnetust kopteriga haiglasse. 

"Käisime seitse või kaheksa korda üle katuse. Esimene mats oli päris kõva," meenutas Gilsoul õnnetust. 

"Mina lugesin sel hetkel juba järgmist kurvi. Legendis oli kirjas, et täisgaasiga üle künka. Kui sain aru, et tabasime tagaosaga kraavi, hakkasin kohe ropendama ning tegin seda kuni rullimine lõppes," tunnistas belglane ausalt. 

"Kui sul on silmad kinni, siis on keeruline aru saada, mis su ümber toimub. Kui lõpuks küljel maandusime ja ümberringi oli kõikjal suits, siis oli päris kaootiline olukord," jätkas ta. "Õnneks suutsime autost ise välja saada ja puhkenud väikese tulekahju ise ära kustutada."

Nicolas Gilsoul autovraki kõrval. Foto: @World

Kopteripildis oli näha, kuidas Gilsoul käis pärast õnnetust korduvalt auto juurde. "Uurisime teineteiselt kohe, kuidas on. Sain aru, et Thierry'l on olukord veidi kehvem ja võtsin juhtohjad endale. Kuna katse oli otse-eetris, siis teadsime, et meie perekond nägi seda avariid samuti. Nemad tahavad informatsiooni, seega läksin autosse mobiili järele," selgitas legendimeister. 

Lõpetuseks soovis Gilsoul tänada kõiki, kes töötavad WRC-masinate turvalisuse nimel. "Oleme õnnesärgis sündinud. Autod ja turvapuurid on väga tugevad. Aga olulised on ka turvavööd ja spetsiaalsed istmed, mis on meie keha järgi tehtud ja kuhu oleme kui sisse istutatud. Lisaks veel kaelatugi, mis meie pead fikseerib. Tänan kõiki, kelle abi meid terveks jättis."