Ott Tänak. Foto: McKlein / Toyota Gazoo Racing WRC
WRC
12. mai 2019, 01:04

Tänak vihjas punktikatsel taktikamängule: pean vaatama, mida ilmateade Portugali kohta räägib

Ott Tänak ja Martin Järveoja lähevad Tšiili ralli viimasele võistluspäevale vastu liidrikohalt. Kui teist võistluspäeva alustasid meie mehed 22,4 sekundilises eduseisus, siis pühapäevaks suurendati see 30,3 peale. 

"Väga raske päev, aga sellistes oludes ongi väga keeruline midagi kontrollida. Üritan head rütmi hoida, kuid näiteks päeva viimasel katsel oli sisuliselt kõik valesti - udu, vihm, kõvad rehvid, kõva pinnas -, aga meil õnnestus probleemideta finišisse tulla. Usun, et homme tuleb hea päev," sõnas eestlane WRC otse-eetris. 

Kas Tänaku arvates on 30 sekundiline edu piisav? "Kindlasti. Peame keskenduma esimesele kolmele katsele. Punktikatse on ainult boonus," sõnas ta.

Kas see tähendab, et saarlane ei lähegi maksimumi (25+5 punkti) võtma? "Eks näis. Pean vaatama, mida ilmateade Portugali kohta räägib," viitas Tänak asjaolule, et järgmisena kavas oleval kruusarallil oleks parem startida tagantpoolt. 

MM-sarja üldarvestuses on Neuville'il hetkel 110, Ogier'il 100 ja Tänakul 82 punkti. Kui enne punktikatset on ralli paremusjärjestus samasugune nagu praegu, tõuseks Ogier 118, Neuville 110 ja Tänak 107 punkti peale.

Saades punktikatsel näiteks neljanda aja teeniks eestlane kaks lisapunkti, mis tõstaks ta kogusaldo 109 punkti peale. Ehk vahe Neuville'iga kahaneks minimaalseks, kuid Portugalis läheks saarlane rajale ikkagi kolmandana. 

Teist kohta hoidev Sebastien Ogier: "Oli keeruline päev. Jah, positsioon pole jätkuvalt kõige hullem, aga kiiruse mõttes polnud asi kõige parem. Eriti hommikul. Õhtul saime paari muudatusega hoo paremaks, aga mõned probleemid vaevavad meid jätkuvalt ja neid ei saa me siin lahendada. Ausalt öeldes ei jõua ma ära ootada, millal need likvideeritud saan."

"Katsete teisel läbimisel polnud meil õnne, kuna täpselt [12. katse] stardis hakkas tibutama. Kaotasime seetõttu umbes kümme sekundit, kuid üldiselt võib pärastlõunaga rahule jääda," leidis prantslane. 

SEIS 12. KATSE JÄREL:

1. Ott Tänak (Toyota) 2:41.05,5
2. Sebastien Ogier (Citroen) +30,3
3. Sebastien Loeb (Hyundai) +35,4
4. Elfyn Evans (M-Sport) +1.06,3
5. Teemu Suninen (M-Sport) +3.03,0
6. Esapekka Lappi (Citroen) +3.13,3
7. Andreas Mikkelsen (Hyundai) +3.43,4
8. Kalle Rovanpera (WRC 2 - Škoda) +6.33,2
9. Mads Östberg (WRC 2 - Citroen) +7.09,3
10. Kris Meeke (Toyota) +7.21,9