Lewis Hamilton (paremal) ja Sebastian Vettel.Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
12. mai 2019, 11:40

Hamilton ja Vettel vahetavad omavahel võistkondi!? Mercedese boss: miks mitte?

Mercedese vormelimeeskonna spordidirektor Toto Wolff rääkis portaalile Motorsport Total, et lähitulevikus võib F1-sarja tippsõitjate seas toimuda põnevaid muudatusi. Muuhulgas ei pea ta üldse võimatuks, et britt Lewis Hamilton kolib Ferrarisse ja sakslane Sebastian Vettel istub Mercedese rooli.

Wolffi sõnul on täiesti normaalne, et iga vormelipiloot tahab karjääri jooksul Ferraris sõita. „See mõte on ilmselt iga piloodi kuklas. Neil on kõige suuremate traditsioonidega tiim vormel 1 sarjas. Kui sportlane ütleb, et tahab Ferrarisse kolida, siis austan tema otsust,“ pajatas Wolff.

Hamilton ise on samuti vihjanud, et punased vormelid teda tõmbavad: „Olen läbi ja lõhki Mercedese mees, kuid samal ajal olen ka Ferrari fänn!“

Wolff jätkas: „Kui meie teed Hamiltoniga peakski lahku minema, siis kindlasti heade tunnetega.“ Kui austerlaselt uuriti, kas Saksamaa autotootjas peaks britti asendama Sebastian Vettel, kõlas: „Miks mitte! Kujutan seda hästi ette.“ Varem on Mercedese värvides sõitnud Vetteli kaasmaalased Michael Schumacher ja Nico Rosberg. 

Artiklis tuuakse välja, et suure tõenäosusega ei sõida Hamilton ja Vettel mitte kunagi samas võistkonnas, kuid tiimivahetusteks on mõlemal omad põhjused. Mercedesega kõik saavutanud Hamilton saaks realiseerida iga sõitja unistuse ja kolida Ferrarisse, Vettel istuks aga taas autosse, mis tiitleid võidab.