Jüri Vips (vasakul) kerkis Barcelonas poodiumile.Foto: F3/Twitter
Auto-Moto uudised
12. mai 2019, 15:57

Teiseks tulnud Vips polnud oma esitusega rahul: olen siin, et võita! (1)

Vormel 3 hooaja avaetapi teisel võistlussõidul tegi Jüri Vips (Hitec GP) särava etteaste ja saavutas Barcelonas lõpuks teise koha. Eestlane aga suurt rahulolu ei tundud.

Kolmandana rajale pääsenud Vips langes stardi järel küll viiendaks, kuid suutis seejärel kohti parandada ja kerkis teiseks.

Kõigepealt möödus eestlane 17. ringil Max Fewtrellist (ART GP), kohe seejärel Marcus Armstrongist (Prema) ja kaks ringi enne finišit Niko Karist (Trident). Ainsana jäi Vipsi ette Indiat esindav Jehan Daruvala (Prema).

„Muidugi on poodiumile tore jõuda, kuid ausalt öeldes ei tähenda see mulle suurt midagi. Täna läksime rajale eilse võistluse pööratud järjestuses, nii et see kahandas tulemuse väärtust. Olen siin, et võita ja kavatsen tulevastel etappidel triumfeerida,“ ütles Vips võistluse järel peetud pressikonverentsil.

„Tundsin, et meil oli sel nädalavahetusel potentsiaali võita, aga reedene kvalifikatsiooni ebaõnnestumine jäi kummitama. Aga kokkuvõttes pole ma pettunud, sest suutsin olukorda parandada ja üldseis pole kurta.“

Eile toimunud avasõidus sai Vips kuuenda koha. 18aastane võidusõitja kuulub esimest aastat Red Bulli akadeemiasse ning kihutab ka Austria vormeligigandi värvides. 

Jüri Vips tegi Hispaanias korraliku nädalavahetuse. Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

F3 sarja üldseis Hispaania etapi kahe sõidu järel:

  • 1. Robert Shwartzmann (Prema) 37 punkti
  • 2. Christian Lundgaard (ART GP) 24
  • 3. Jehan Daruvala (Prema) 23
  • 4. Marcus Armstrong (Prema) 21
  • 5. Jüri Vips (Hitech GP) 20
  • 6. Niko Kari (Trident) 14