Manchester City võidupidu. Foto: JOHN SIBLEY/Reuters
Jalgpall
12. mai 2019, 18:51

FOTOD | TŠEMPIONID! Manchester City mängis pöidlahoidjate närvidega, kuid meistritiitlit käest ei andnud (1)

Inglismaa jalgpalli kõrgliigas peeti täna viimane voor, favoriit Manchester City ei vääratanud ning krooniti teist aastat järjest tšempioniks! 

Viimase vooru eel oli meistritiitli saatus endiselt lahtine: City hoidis 95 punktiga liidrikohta, jälitajal Liverpoolil oli 94 silma. Tõsi, mõlemat ootas enam kui jõukohane vastane, esimesed sõitsid külla Brightonile, teised võõrustasid Wolverhamptonit. 

Kui mängupäevast oli kulunud veidi vähem kui pool tundi, tekkis esimene tõsine ärevus. Brighton pääses 27. minutil Glenn Murray väravast juhtima!

Brightoni mehed väravat tähistamas. Foto: TOBY MELVILLE/Reuters

Kaua aga võõrustajate pidu ei kestnud, sest vähem kui poolteist minutit hiljem lõi viigivärava Sergio Agüero. Suurema ja tugevama surve kandis õige pea taas vilja, poolaja pausi eel viis City 2:1 juhtima Aymeric Laporte. 

Manchester City mängijad väravat tähistamas. Foto: JOHN SIBLEY/Reuters
Manchester City fännid väravat tähistamas. Foto: TOBY MELVILLE/Reuters

Rohkem nõrkusehetki valitsev tšempion endale ei lubanudki. Teisel poolajal vormistati Riyad Mahrezi ja Ilkay Gündogani tabamuste toel 4:1 võit. 

Samal ajal peetud matšis tegi Liverpool kõik endast oleva ära. 2:0 võidu kindlustas Sadio Mane kaks tabamust. 

Sadio Mane väravat tähistamas. Foto: PHIL NOBLE/Reuters

See tähendab, et kahe kange võitluses jäi napilt peale City, kes kogus 32 võidu 2 viigi ja 4 kaotusega 98 punkti. Hooaja peale vaid ühe mängu (jaanuaris Cityle) kaotanud Liverpool teenis ühe silma vähem! 

Võitluses Euroopa sarjade kohtade peale olid asjad enne viimast vooru põhimõtteliselt klaarid. Meistrite liigasse pääsesid kolmandana Chelsea ning neljandana Tottenham, mõlemad leppisid viimases voorus viigiga. 

Euroopa liiga põhiturniirile pääses viiendaks jäänud Arsenal, kuuendana lõpetanud Manchester United alustab kvalifikatsioonist. 

Tulevaks hooajaks langevad esiliigasse Cardiff, Fulham ja Huddersfield. 

Kõikide tänaste matšide tulemused:

Premier League´i lõppseis: 

Standings provided by Sofascore LiveScore