Danilo Hondo.Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT/EPA
Doping
12. mai 2019, 21:18

DOPINGUSKANDAAL | Päevavalgele ilmus järjekordne Schmidti klient, sel korral on tegemist maailmameistriga! (2)

Veebruari lõpus Seefeldi suusaalade MMil alguse saanud dopinguskandaal pole lahenenud. Päevavalgele ilmus järjekordne patune. 

Sel korral tunnistas veredopinguga patustanud atleet ise oma süü üles. Tegemist on sakslasest jalgratturi Danilo Hondoga, kes krooniti 1994. aastal trekisõidu, kus ta enne maanteesõitu toimetas, meeskondliku jälitussõidu maailmameistriks. 

„Pihtimine polnud mulle raske, sest kuulsin, et Mark Schmidt on minu nime juba maininud. Kuna töötan nüüd Šveitsi koondises, juhendan ka noori ja õpetan neid dopingut taunima, siis tahan kõik südamelt ära rääkida,“ sõnas Hondo ARD-le antud intervjuus. 

Rattur eksis enda väitel reeglite vastu 2011. aastal. „Ma ei tundnud Mark Schmidti, aga teadsin, et ta töötab Team Gerolsteineri arstina. Ühel hetkel sattusin temaga kokku ja ta uuris, kas oleksin dopingust huvitatud,“ rääkis Hondo, kuidas kõik alguse sai.

Ta jätkas: „Tegemist oli veredopinguga. Olin väga hirmunud, kuid Schmidt rahustas mind. Ta ütles, et kõik tippsportlased tegelevad sellega ja see on väga turvaline.“

45aastase Hondo profiratturi (maanteel) karjäär kestis aastatel 1999-2014. 2002. aastal teenis ta Saksamaa maanteesõidu meistritiitli. Ta on peedalinud mitmete tipptiimide ridades. 

Hondo tunnistab, et dopinguga patustamine oli ta elu suurim viga ning tõi kaasa palju magamata öid. Kusjuures 2005. aastal tarvitas ta ka keelatud ainet phenylpiracetam. 

Meenutuseks: dopinguarst Schmidti kliendid olid ka Eesti suusatajad Karel Tammjärv, Algo Kärp ja Andreas Veerpalu.