Sebastien Ogier.Foto: MARTIN BERNETTI/AFP
WRC
13. mai 2019, 12:01

Kuuekordne ilmatšempion Ogier andis mõista, millal ta karjääri lõpetab (3)

Viimasel kuuel aastal autoralli MM-sarja võitjaks kroonitud Sebastien Ogier andis mõista, et tema karjäär on lõpusirgel. 

Tänavuseks hooajaks Citroeni tiimiga liitunud Ogier on varemgi öelnud, et kontraht tema kodumaa meeskonnaga jääb viimaseks. Nüüd andis prantslane veelgi täpsema vihje. 

"Hübriidmasinad on olulised, kuid mina siis enam kaasa ei tee," ütles Ogier Tšiili ralli pressikonverentsil. 

See tähendab, et ta teeb pärast tänavust aastat kaasa maksimaalselt kaks hooaega. Nimelt otsustas rahvusvaheline autoliit (FIA), et alates 2022. aastast peavad kõik WRC sarja masinad põhinema hübriid või elektrijõul.

Kuniks Ogier aga võistlusradadel kihutab, on ta alati ka üks favoriite võidule. Äsja lõppenud Tšiili rallil oli ta teine, tänavu on ta poodiumilt välja jäänud vaid korra ning ta hoiab MM-sarja liidrikohta. 

"Järjekordne poodiumikoht tõestas, et oleme hooaega hästi alustanud. Oleme suutnud stabiilselt esineda ja üldtabelis on korralikult punkte," sõnas Ogier Tšiili ralli järel Citroeni pressiteenistusele. 

"Nädalavahetus polnud sugugi lihtne, laupäeva teises pooles hakkasid asjad ülesmäge minema. Võtsime C3 masinast taas maksimumi. Aga peame autot veel arendama, et olla kehva pidamisega oludes paremini konkurentsis." 

MM-sarja üldseis:

1. Sebastien Ogier (Citroen) 122
2. Ott Tänak (Toyota) 112
3. Thierry Neuville (Hyundai) 110
4. Kris Meeke (Toyota) 56
5. Elfyn Evans (M-Sport) 55