Jari-Matti Latvala.Foto: McKlein/Toyota Gazoo Racing WRC
WRC
13. mai 2019, 13:00

Tänaku tiimikaaslane vabandas Toyota pealiku ees (2)

Autoralli MM-sarja Tšiili etapil näitas Jari-Matti Latvala korraliku kiirust, kuniks ta 12. kiiruskatsel tehtud eksimuse tõttu päeva katkestama pidi. 

Poodiumikoha eest võidelnud Latvala läks udustes oludes liialt uljaks. Ta lõikas ühte kurvi liialt palju, tabas kivi ning lõhkus Toyota veovõlli. Pühapäeval sai soomlane jätkata ning punktikatsel õnnestus tal isiklikku kontosse kolm silma hankida. 

"Kõik klappis, et korralik tulemus välja sõita. Võtsin laupäeval riski, sest udustest tingimustes oli võimalik aega võita. Aga nähtavus oli halb, lõikasin kurvi liiga vara ja sõitsin vastu kivi," rääkis Latvala Toyota pressiteenistusele. 

Soomlane tunnistas, et pühapäeval võttis ta suurema osa ajast rahulikult ning valmistus eelkõige punktikatseks. Üsna heas korras rehvidega õnnestuski tal kolmas aeg välja sõita. Kõige rohkem jääb ta kahetsema aga seda, et Toyota tiimile läksid head punktid kaduma. 

"Vabandasin punktide kaotuse pärast ka Tommi (Tommi Mäkinen, Toyota tiimiboss - toim.) ees. Aga ta oli väga positiivne ja ütles, et palju rallisid on veel ees, pole põhjust muretseda," sõnas Latvala. 

Tõsi, hooaega nigelalt alustanud rallimees hakkab õiget tempot leidma. 

"Viimased kaks rallit on näidanud, et meie kiirus on hea. Nüüd oleks vaja kogu kompott kokku panna, selleks tuleb vigu vältida. Kõik elemendid on olemas, et hea tulemus teha," resümeeris Latvala. 

Kuue etapiga on Latvala kogunud 32 punkti, mis annab üheksanda koha. Poodiumile pole tal tänavu jõuda õnnestunud, kahel puhul on ta lõpetanud viiendana.