Crystal Palace'i mängijad Selhurst Parkil.Foto: HANNAH MCKAY
Jalgpall
14. mai 2019, 09:27

Inglismaa jalgpalliklubi mõistis hukka kolmeaastase lapse rassistliku märkuse (2)

Rassismiprobleem on jalgpallis ja mujalgi endiselt teravalt õhus. Enne Inglismaa kõrgliiga viimase vooru kohtumist Crystal Palace'i ja Bournemouthi vahel koges rassismi Palace'i arst Zafar Iqbal.

Pakistanist pärit Iqbal oli oma leivaisa kodustaadionile kõndimas, kui kolmeaastane laps kutsus tohtrit ja tema lapsi "pakideks". Suurbritannias ja näiteks Kanadas peetakse seda halvustavaks märkuseks Pakistani juurtega inimeste kohta.

Palace mõistis märkuse hukka. "See oli Iqbali ja tema pere jaoks kindlasti kohutav kogemus," öeldi avalduses. "Häbiväärne juhtum näitab, kuid rassism pole ühiskonnast kuhugi kadunud."

Iqbal selgitas juhtunut sotsiaalmeedias. "Viisin oma kaks nooremat last nende esimesele mängule Selhurst Parkil (Palace'i kodustaadion - toim.), kui üks kolmeaastane laps karjus oma isale: "Issi, vaata, seal on mõned pakid. Lapse isa "üritas" temaga riielda.

Kõige rohkem häiris mind, kui mu 12aastane tütar küsis mult, kas ma kuulsin seda. Ma ei teadnud, mida öelda. Olin sõnatu. Toonitan, et rassism pole ainult jalgpalli-, vaid ühiskonnaprobleem."