Alessandro Petacchi.Foto: DAVID STOCKMAN
Doping
15. mai 2019, 16:20

Päevavalgele tulid uued nimed, keda kahtlustatakse seotuses dopinguarst Schmidtiga

Rahvusvaheline jalgrattaliit määras rattaspordis tegutsemiskeelu neljale endisele või praegusele sportlasele, keda kahtlustatakse dopingu tarvitamises koostöös Saksa arsti Mark Schmidtiga.

Veebruari lõpus ja märtsi alguses Seefeldis toimunud põhja suusaalade MMil lahvatanud operatsiooni „Aadrilaskmine“ käigus paljastatud info kohaselt lasub dopingu tarvitamise kahtlus itaallasel Alessandro Petacchil, sloveenidel Borut Božicil ja Kristijan Korenil ning horvaadil Kristijan Durasekil.

Kui Petacchi ja Božic on karjääri lõpetanud, siis Durasek ja Koren sõidavad praegugi. Neist viimane osaleb ka käimasoleval Giro d'Italial, kuid teda ei lubatud Austria politseilt laekunud info tõttu tänase etapi starti. Božic on Bahrain Merida spordidirektor, sama klubi hingekirja kuulub ka Koren. Uurimise all on neliku tegevused ajavahemikus 2012-2017.

Petacchi lükkas kõik süüdistused resoluutselt ümber. „Ma ei tea, miks minu nimi on nendes dokumentides,“ tusatses 45aastane itaallane Corriere della Sera veergudel. „Ma ei ole karjääri vältel mitte kunagi ühtegi vereülekannet saanud.“

Ta jätkas: „Sain just teie käest teada, et too Mark Schmidt oli Team Milrami arst samal ajal, kui mina selle klubi eest sõitsin (2006–08). Võib-olla ta tegeles sakslastega, sest mina ei kohtunud temaga kunagi ega käinud tema kliinikus.“

Väidetavalt mainis Schmidt ise itaallase nime Saksa politseile.

Möödunud pühapäeval tunnistas doktor Schmidtiga seotud veredopingu tarvitamist Saksa rattur Danilo Hondo, kes oli aastatel 2011–12 Petacchi tiimikaaslane Lampre-ISD võistkonnas. Ratturitest on varem enda süü avalikustanud austerlased Georg Preidler ja Stefan Denifl.