Jari Huttunen koos kaardilugeja Antti Linnaketoga tänavusel Rootsi MM-rallil.Foto: MICKE FRANSSON
WRC
15. mai 2019, 17:58

Hyundai rallitiim toob WRC-sarja uut verd? Kruudat edestanud soomlane saab võimaluse end näidata (1)

Soome rallisõitja Jari Huttunen teatas rõõmuga, et osaleb mai lõpus sõidetaval Riihimäki rallil Hyundai WRC-autoga.

25aastane Huttunen sai mullu tänu Hyundai noorteprogrammi kuulumisele osaleda WRC2-sarjas. Lõuna-Korea autotootja rallitiimi talendikonkursil osales ka Karl Kruuda, kes sai seal teise koha. Põhjenduseks toodi, et eestlane on ülekvalifitseeritud. On ju Kruuda WRC2-arvestuses tõusnud kaks korda poodiumi kõrgeimale astmele...

Enne tänavust Monte Carlo rallit teatas Hyundai boss Andrea Adamo, et mullu WRC2s nadi hooaja teinud Huttuneniga koostööd ei jätkata. Sel hooajal sõitis ta näiteks Rootsi MM-rallil Škodaga.

Lumerallil näitas Huttunen head kiirust, kuid sõitis 18. katsel teelt välja. Enne katkestamist hoidis ta teist kohta ja oli ainus, kes suutis Ole Christian Veibyle konkurentsi pakkuda.

Huttunen tunnistas pärast Rootsit, et hea esitus tõstis tema aktsiad. Nüüd avanebki tal võimalus sõita esimene ralli WRC-autoga. Riihimäki ralli on Soome meistrivõistluste etapp.

Praegu pole teada, kas Huttunen saab veel Hyundai WRC-masinaga sõita, kuid rallisõbrad on kihevil – peaks Huttunen Riihimäki rallil autoga kiiresti kohanema ja head kiirust näitama, võib talle avaneda võimalus WRCga ka MM-sarja tasemel kihutada.

Näiteks võiks see toimuda augusti alguses peetaval Soome rallil. Huttunen teab neid teid hästi ning on kodumaa võistlusel varem edukas olnud. Et Hyundai saadab starti ilmselt kolm autot, on üks koht vaba, kuna Thierry Neuville stardib kindlasti ja ilmselt teeb seda ka Andreas Mikkelsen.

Ehkki viimane pidi tänavu lepingu kohaselt tegema täishooaja, jättis ta eelnenud kehvade tulemuste tõttu vahele Korsika ralli. Kes teab, äkki otsustab Hyundai Mikkelseni ka Soomeks üle parda heita, sest norralase tänavune hoog on olnud kehv. Ainsaks õnnestumiseks tuleb lugeda Argentina ralli teist kohta, ka Rootsis saadud neljas positsioon pole kehv.

Osalise kohaga on Hyundais tööl ka üheksakordne maailmameister Sebastien Loeb ja Dani Sordo. Soome ralli pole viimasele kunagi istunud, Loeb eelistab suvel puhata. Seega tundub, et pinnas on Huttuneni jaoks Soome rallil startimiseks soodne, ta peab võimaluse vaid ära kasutama.