Jim McCafferty.Foto: Flynet - Splash News
Jalgpall
15. mai 2019, 20:29

Pedofiili ohvriks langenud jalgpallur: ta oli mu peal ja surus mind vastu seina. See oli nagu halb unenägu! (13)

Šotimaa kohus mõistis eile süüdi alaealisi nii füüsiliselt kui ka seksuaalselt kuritarvitanud endise jalgpallitreeneri Jim McCafferty. Šotlane tunnistas ka ise süüd ning talle mõisteti kuue aasta ja üheksa kuu pikkune vanglakaristus.

Üks McCafferty ohver meenutab, kuidas teda 1970ndatel ära kasutati. "Kolmeaastase perioodi jooksul tihenesid rünnakud aja jooksul ja muutusid vägivaldsemateks."

Ta tõi näitena ühe rünnaku. Ka Glasgow Celticus töötanud McCafferty oli poisi peal ja surus teda vastu seina, samal ajal noorukile valu tekitades. "Ma värisesin. See oli nagu halb unenägu, kus mul polnud oma keha üle kontrolli," räägib ohver.

McCafferty on üks mitmest jalgpallis tegutsenud pedofiilist, kelle teod on viimaste aastatega päevavalgele tiritud. Neist kurikuulsaim on endine treener Barry Bennell, kellele määrati mullu veebruaris 31aastane vabadusekaotus.

Pedofiilide teod on paljude ohvrite elule jätnud igavese märgi. Kannatanud on rääkinud, kuidas hakkasid vägivalla tõttu alkoholi, narkootikume ja hasartmänge kuritarvitama.