Anett Kontaveit. Foto: AFP7 / Zuma Wire / Scanpix
Tennis
16. mai 2019, 18:11

Servisurve alla jäänud Kontaveit: ma ei leidnud sellele vasturohtu (3)

Anett Kontaveit (WTA 16.)  pidi Rooma tenniseturniri teises ringis tunnistama kreeklanna Maria Sakkari (WTA 39.) 3:6, 2:6 paremust. Nüüd ootab eestlannat ees kümnepäevane paus, pärast mida alustab ta aasta teist suure slämmi turniiri, Prantsusmaa lahtisi. 

„Ta mängis supermängu, ma ei oskagi midagi muud öelda. Esimene sett oli tasavägisem ja ehk oleks saanud seal oma servi hoida, aga ta mängis väga hästi ja ma ei oskaks öelda, et ise midagi tohutult halvasti tegin,” sõnas Kontaveit pärast mängu Eesti ajakirjanikele.

Avaseti võtmekoht oli kaheksandas geimis, kui Kontaveit pääses oma geimil 30:0 ette, kuid lõpuks selle kaotas. Kas see võis mõjutada ka teist setti, kus eestlannal õnnestus vaid korra oma pallingut hoida?

„Võib ju mõelda, et mis siis, kui ma oleks seal hoidnud, aga seda on raske ennustada,” arutles Kontaveit. „Ta servis täna väga hästi ja mul ei tekkinud väga võimalusi. Üks murdepall oli, aga seal ta lõi esimese servi nii kõvasti, et sain vaevu üldse reketi vastu. Eks ta sai [avaseti kaheksandas geimis] oma murde kätte, see andis talle enesekindlust ning ta sai edasi vabamalt mängida.”

Vaatamata kaotusele ei jäänud eestlannal oma mängus midagi konkreetselt kripeldama. „Alguses servisin küllaltki hästi ja mängisin enda servigeime kindlalt. Aga siis tuli murre, tema mäng muutus kindlamaks ja mul kukkus energia ära,” analüüsis eestlanna oma esitust. „Muidugi oleksin saanud paremini mängida, aga sellele survele, mille alla ta mu täna pani, ma vasturohtu ei leidnud.

Järgmisena saab eestlannat näha Prantususmaa lahtistel, milleks ta valmistub kodumaal. Enne aasta teist Suure slämmi turniiri õnnestus Kontaveidil saviliivakul pidada seitse mängu, mis on tema hinnangul piisav.

„Muidugi tahtnuks, et Madridi ja Rooma turniirid läinuks paremini. Kes ikka tahab esimeses või teises ringis kaotada ja pärast häid turniire olnuks parem sinna (Prantsusmaale - toim.) peale minna,” lausus ta.

„Midagi katastroofilist pole ja mänguga midagi lahti pole. Eks eelmine aasta oli see teistpidi, et mina olin see, kes mängis top20 mängijate vastu vabamalt ja  mul polnud midagi kaotada. Mitte, et ma nüüd ise krampis oleksin, aga nendel, kes on edetabelis 30. või 50. kohal, pole mingit pinget minu vastu mängida.”