Ott Tänak ja Martin Järveoja mullu Walesi rallil.Foto: Imago Sport / Scanpix
WRC
16. mai 2019, 19:48

Legendaarne Walesi ralli võib MM-kalendris ruumi teha

Ikooniline Walesi ralli võib tuleval aastal ajutiselt autoralli MM-sarjast kaduda. Seda hoolimata asjaolust, et sealsel valitsusel on kokkulepe, mis garanteeriks neile MM-etapi korraldamise nii 2020. kui ka 2021. aastal. 

BBC väitel peetakse Suurbritannias praegu kõnelusi, mis võimaldaks tuleval aastal sõita vahelduseks Põhja-Iirimaa metsades. 

Suurbritannia Autospordi liidu juht Hugh Chamber kinnitas, et nemad on paralleelselt ühenduses nii Walesi valitsuse kui ka Põhja-Iirimaa ninameestega.

"Oleme Walesi ametiisikuid sellest teavitanud ning peame väga täiskasvanulikke kõnelusi," sõnas ta. "Kui viimegi võistluse Põhja-Iirimaale, siis see tähendaks, et Walesi leping külmutatakse. Praegu tunduvad valitsusisad sellega päri olevat."

Chambersi sõnul pole ühtegi otsust veel langetud. "Teema tõstatati, kuna Põhja-Iirimaa avaldas soovi korraldada MM-rallit, mistõttu hakkasime asja lähemalt uurima."

Küll kinnitas Chambers, et tegemist oleks ajutise muudatusega ning ülejärgmisel aastal kihutataks igal juhul taas Walesi teedel.