Justyna Kowalczyk. Foto: Imago Sport / Scanpix
Talisport
16. mai 2019, 20:25

IKKA VEEL! Kowalczyk saatis astmahaige Björgeni suunas terava kriitikanoole (1)

Kahekordne olümpiavõitja Justyna Kowalczyk tunnistas kodumaa meediale antud intervjuus, et oli oma sportlaskarjääri jooksul Marit Björgeni peale maruvihane, kuna norralanna kasutas kogu karjääri astmaravimeid.  

"Olin tema peale aastaid vihane, kuid praeguseks olen selles osas leebunud," vahendab Sportowe Fakty poolatari sõnu. "Mõistsin lihtsalt, et ma ei peaks oma viha tema peale suunama. Ta oli lihtsalt Norra süsteemi, mis hõlmab endas nii arste kui ka teadlasi, osa. Selles süsteemis oli ta lihtsalt üks ettur, kes kuuletus ja võidud koju tõi."

Kowalzcyk ja Björgen on astmaravimite teemal varemgi meedia vahendusel "mõtteid" vahetanud. Ka siis on poolatar olnud ründaval, norralanna aga kaitsval positsioonil. 

Viimati oli Björgenil enda kaitseks öelda järgnevat: "Ta peaks paremini teadma, et niisama selliseid süüdistusi esitada. Olen käinud arstide juures ja teinud teste, mis lubavad mul ravimeid kasutada."

Aastate jooksul õppisid kanged rivaalid küll omavahel läbi saama, kuid südamesõbrannadeks ei saanud nad Kowalzcyk sõnul kunagi. 

"Me ei helista teineteisele, kuna meil pole üksteise numbreid. Sõjakirves on küll ammu maha maetud, kuid öelda, et oleme sõbrannad, on ilmselge liialdus. Kui kohtume, siis räägime, kuid oleme siiski täiesti erinevad isiksused," selgitas poolatar.