Donaldas Kairys jagab oma hoolealustele õpetussõnu.Foto: Martin Ahven
Korvpall
16. mai 2019, 21:18

Kalev/Cramo peatreener Kairys: tundub, et surume end takka alles kaotusseisus. See on ebaprofessionaalne

Eesti korvpalli meistrivõistluste finaalseeria avakohtumises alistas suurfavoriit BC Kalev/Cramo 87:78 Tallinna Kalev/TLÜ. Võitjate peatreeneri Donaldas Kairyse sõnul tuli tema hoolealustel teiseks poolajaks oma mängu muuta.

Leedulane keskendus poolajapausil kahele asjale: lauavõitlusele ja vabavisetele. "Olime avapoolajal mõlemas elemendis kehvemad ja see kajastus ka tulemuses," märkis Kairys.

Treener jätkas: "Ütlesin, et kui suudame need kaks asja paremaks teha, võidame. Pidime olema agresiivsemad rünnakul, et rohkem vabaviskeid teenida. Sama tuli teha ka kaitses, et võtta rohkem lauapalle ja pallikaotusi tekitada. Kolmandat ja neljandat veerandaega alustasime agressiivsemalt, see andis meile hea tõuke."

Kairyse sõnul on iga treeneri unistus, et tema meeskond palliks algusest lõpuni oma parimal tasemel. "Tundub, et me hakkame end takka suruma alles siis, kui skoor pole meie kasuks. Nii ei tohi olla, see on ebaprofessionaalne. Tahan, et minu meeskond oleks kogu aeg valmis," kostis ta.

Kalev/TLÜ juhendajal Martin Müürsepal polnud põhjust oma mehi siunata. "Olen poistega igati rahul. Pingutasime ja andsime endast kõik. Saime Cramole vastu, aga lõpus olid pallikaotused ja kaitses läbilaskmised, kus Cramo pikad panid kordamööda pealt. Tugevam võttis lõpuga oma ära," leidis endine mängumees.

Kalev/TLÜ peatreeneri sõnul mõjutas mängu käiku fakt, et Cramo võttis ründelauast tervelt 17 palli, mida on kahtlemata palju. Müürsepa sõnul jäid tema hoolealused tähtsatel momentidel hätta ka juhul, kui Cramo mehed Kalev/TLÜ pallurit kahekesi survestasid.

Kolme võiduni mängitava finaalseeria kolmas kohtumine peetakse tuleval esmaspäeval. Kuidas kulges esimene lahing, loe SIIT.