18aastane soomlane Kaapo Kakko tähistamas Taanile visatud väravat.Foto: Reuters/Scanpix
Jäähoki
17. mai 2019, 08:31

VIDEO | 18aastase Soome imemehe ilus MM jätkus, Tšehhi alistas kaotusseisust Läti

Jäähoki maailmameistrivõistlustel said eile hilisõhtul võidulisa Tšehhi ja Soome, kes alistasid vastavalt 6:3 Läti ja 3:1 Taani.

Kusjuures lätlased võitsid Tšehhi vastu avakolmandiku 2:0, kuid tšehhid näitasid järgmisel perioodil oma võimu ja võitsid selle 4:0. Ka viimane kolmandik kuulus Tšehhile, sedapuhku skooriga 2:1. 

Mängu kõige resultatiivsem mees oli tšehh Jakub Voracek, kes viskas kaks väravat ja sai kirja ka kaks söödupunkti. Litri suunasid Läti võrku ka Filip Hronek, Jan Kovar, Jakub Vrana ja Dominik Simon. Läti kasuks viskas kaks tabamust Lauris Darzinš (+ sööt) ja ühe Miks Indrašis.

Kui Tšehhi tegi märksa enam pealeviskeid (39 vs 24), siis lätlased teenisid väga palju rohkem karistusminuteid (54 vs 14). Tõsi, arv paisus suureks, sest Maris Bicevskis ja Ralfs Freibergs teenisid 5+20 karistuse.

Kohtumise tipphetked:

Teises eilses B-grupi matšis purustas Rootsi tulemusega 9:1 Austria. Kõik väravad kanti erinevate meeste nimele.

Standings provided by Sofascore LiveScore


Soome-Taani mängus jätkus 18aastase imemehe Kaapo Kakko suurepärane MM, sest ta viskas esmalt soomlaste 1:1 viigivärava ning sai hiljem kirja ka söödupunkti. Meie põhjanaabrite eest skoorisid veel Sakari Manninen ja Harri Pesonen, taanlaste juhtvärava viskas 22. minutil Morten Madsen. 

Soome tegi 60 minuti jooksul 37 pealeviset, Taani 26. Karistusminuteid teenisid soomlased kümme, taanlased kuus.

Kakkol on nüüd nelja mänguga kirjas kuus väravat ja üks sööt, mis annab momendil resultatiivsusedetabelis (vt allpool) kuuenda koha. Kui vaadelda vaid väravaid, jagab noor soomlane esikohta koos venelase Jevgeni Dadonoviga.

Kohtumise tipphetked:

Teises eilses A-grupi matšis alistas Kanada ootuspäraselt 5:2 Prantsusmaa.

Standings provided by Sofascore LiveScore


MMi resultatiivsusedetabel (kliki pildile):