Peter Crouch.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
17. mai 2019, 09:24

Inglismaa tippjalgpallur: nutsin öösiti ja muudkui pärisin isalt, miks ma pole samasugune nagu teised

Suurbritannias käib parasjagu vaimse tervise nädal, mille raames rääkisid BBC-le oma kogemustest tippjalgpallurid Peter Crouch (38) ja Danny Rose (28).

Tottenhami ja Inglismaa koondise kaitsja Rose avaldas, et üks klubis pidas teda hulluks. Crouch tunnistas, et on olnud perioode, mil ta nuttis öösiti.

Möödunud suvisel MMil poolfinaali jõudnud Inglismaa koondise vasakkaitsja Rose leiab, et jalgpallil on vaimse tervise teemal veel pikk tee käia. Ta paljastas MMi eel, et on olnud depressioonis, mille põhjustas segu vigastusest ja peretragöödiast.

Leidus neid, kes kiitsid teda julguse eest too mure avalikustada, kuid üleminekuturul talle see ainiti kasuks ei tulnud.

Danny Rose aitas Tottenhami Meistrite liiga finaali. Foto: Reuters/Scanpix

"Pidasin tol suvel ühe klubiga läbirääkimisi ja mulle öeldi, et "klubi sooviks sinuga kohtuda, et kontrollida ega sa hull pole". Ja kõike seda minu väljaütlemise ja läbielamiste pärast," sõnas Rose.

"Mul oli piinlik. Mulle meeldib mõelda, et elus kogetu ei mõjuta minu tööd. Tean, et annan endast alati 100%."

Rose lisas, et on selle klubi peale jätkuvalt vihane ning ütleks neile kindla "ei", kui nad peaks temast taas huvituma.

Fännid mõnitasid Crouchi välimust

Praegu Burnley hingekirja kuuluv, kuid karjääri jooksul mitmetes Premier League'i klubides (sh Liverpoolis) mänginud Crouchile on tekitanud palju tüli tema kehaehitus. Ta on 201 cm pikk, kuid üsna kleenuke. Eriti nooremana.

Peter Crouch (nr 15). Foto: EMPICS Sport /Scanpix

"Kui ma esimest korda QPRi esindustiimi pääsesin, mõnitasid inimesed mu välimust," meenutas Crouch. "Olin sama pikk kui praegu, aga tõenäoliselt isegi kõhnem.

Kuigi ma räägin praegu sellest muretult, ei soovi ükski teismeline seda kogeda. Nutsin öösiti, kui olin 14-15aastane ja muudkui pärisin isalt, miks ma pole samasugune nagu teised."

Inglismaa koondise eest jooksis Crouch esimest korda väljakule aastal 2005 Kolumbia vastu. Veidral kombel mõnitasid teda toona ka inglise fännid.

"Ühes oma esimestest koondisemängudest vilistas rahvas mu välja juba siis, kui platsile tulin. Mu pere oli ka publiku seas, see oli kohutav. Mõtlesin samal ajal emale ja arvasin, et ta nutab endal silmad peast. Õnneks mängisin hästi. 

Aga tundsin koondises, et pean iga mäng skoorima, sest olin teistsugune. Õnneks läks mul hästi (22 väravat 42 mängus – M.T.)."