Nii viskas Kaapo Kakko litri Taani väravasse. Sekundid varem oli ta teinud üliefektse pettemanöövri.Foto: Reuters/Scanpix
Jäähoki
17. mai 2019, 10:29

VIDEO | 18aastane Soome imemees viskas oivalise värava – "Püha jumal! See on sõge!"

Soome jäähoki 18aastane supertalent Kaapo Kakko pani eile õhtul inimesed taas endast kõnelema, sest viskas MMil Taani vastu erakordselt meisterliku värava.

"Püha jumal! See on sõge! Kuidas see võimalik on?!" hõikas Rootsi telekanali SVT ekspert Staffan Kronwall (36), kes tuli Rootsi koondisega aastal 2013 maailmameistriks. 

"Kehv vahetus Taanilt, aga milline sooritus! Appi, see oli nii ilus! Arvasin, et ta uisutab ümber värava, kuid tal õnnestus litter võrku visata. Imeline!

Kiidulauluga ühines ka Taani väravavaht Sebastian Dahm, kes tolles olukorras korralikult haneks tõmmati. "Tegin enda arvates kõik, mis võimalik, kuid sellise kaliibriga mängijad suudavad sind naeruvääristada. Müts maha!" vahendab taanlase sõnu Ilta-Sanomat.

Kakko ise jäi tagasihoidlikuks: "Ma polnud rünnaku alguses kindel, mida teen. Arvasin, et viskan peale, kuid nägin, et väravavaht tuli üpris palju väravast välja ja proovisin sellist asja."

Kolm aastat tagasi viskas 18aastane Patrik Laine MMil seitse väravat, Kakkol on nelja mänguga juba kuus kirjas. "Oleks vahva see saavutus ületada. Mänge on veel järel," sõnas Kakko.

Soome võitis Taanit 3:1.