Iker Casillas vastas viis päeva pärast südameinfarkti ajakirjanike küsimustele.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
17. mai 2019, 14:27

Portugali ajaleht: südameinfarkt lõpetas Iker Casillase karjääri (3)

Maikuu esimesel päeval FC Porto treeningul südameinfarkti saanud Hispaania väravavaht Iker Casillas (37) tõmbab karjäärile joone alla, teatab Portugali spordiväljaanne O Jogo.

Tolle päevalehe andmetel teeb Casillas ametliku teadaande lähipäevil, kuid see ei tähenda automaatselt, et ta FC Portost lahkuks. Jalgpalliklubi president on väljendanud soovi, et hispaanlane jääks klubiga mingil viisil seotuks.

Casillas sai südameinfarkti 1. mail, kuid tema elu oli peatselt väljaspool ohtu. Väravavahi agent Carlo Cutropia meenutas juhtunut väljaandele Marca.

"Ikeril hakkas keset treeningut halb. Tema rindkere, käed ja pea hakkasid tugevalt valutama. Infarkti hetkel polnud ta enam teadvusel. Tal polnud kunagi olnud ühtegi südamehaiguse sümptomit. Ikeril vedas tohutult, et Porto meditsiinitöötajad olid sealsamas. Kui see oleks juhtunud kodus, oleksid tagajärjed olnud ettearvamatud," sõnas Cutropia.

Viis päeva hiljem lubati Casillas haiglast koju ning mees sõnas teda oodanud reporteritele: "Ma ei tea, mida tulevik toob, aga kõige olulisem on, et olen täna siin. Tunnen end palju paremini ja kavatsen paar nädalat või isegi paar kuud puhata."

Casillase CV-d kaunistavad näiteks MMi kuld, kaks EMi kulda, kolm Meistrite liiga võitu (Madridi Realiga) ning viis Hispaania ja üks Portugali meistritiitel.