Shane Larkin (palliga) oli poolfinaalis pidurdamatu, Fenerbahce staar Jan Vesely jäi pigem varju.Foto: Reuters/Scanpix
Euroliiga
17. mai 2019, 20:53

VIDEO | Ajalugu teinud Istanbuli Anadolu Efes pani favoriidi kotti, ameeriklaselt ülivõimas mäng

Korvpalli Euroliiga esimene finalist on Istanbuli Anadolu Efes. Hispaanias Vitorias peetud poolfinaalis alistati linnarivaal Fenerbahce üllatavalt suurelt 92:73. Varem polnud Anadolu Efes Euroliiga finaali jõudnud.

Esimest poolaega dikteeris kergelt Anadolu Efes, aga suurt eduseisu sisse ei saadud. 20 minuti järel juhiti 45:40. Kaks minutit enne kolmanda veerandaja lõppu paisus Efesi edu Shane Larkini vedamisel juba 66:55 peale ja see polnud veel kõik. Neljandal perioodil oli vahe kohati üle 20 punkti ja põhiturniiri võitnud Fenerbahce pidi toimuvat abitult pealt vaatama.

Mullu Euroliigas viimaseks jäänud Anadolu Efesi resultatiivseim oli 30 punktiga just Larkin, kes tabas 9 kolmesest 5. Lisaks võttis ta 7 lauapalli ja andis 7 resultatiivset söötu. Ameeriklase kasulikkuse tegur (43) tähistab Euroliiga finaalturniiri rekordit. Vasilje Micic lisas 25 punkti.

Mängu kokkuvõte:

"Uskumatu, et suutsin oma teisel Euroopa aastal midagi sellist teha. Oleme näljased. Hooaja alguses ei oodatud, et me siin oleme. Tahame kriitikutele näidata, kui head me oleme. Nüüd tahame uuesti ajalugu teha," ütles Larkin pärast kohtumist otseülekandes.

Ilma Luigi Datome ja Joffrey Lauvergne'ita mänginud Fenerbahcele tõi Jan Vesley 14 punkti. Lauavõitluse kaotas Fenerbahce 21:41.

Teises poolfinaalis lähevad kell 22 vastamisi Moskva CSKA ja Madridi Real.