Õhtulehe galerii Maijooksust.Foto: Erki Pärnaku
Kergejõustik
18. mai 2019, 15:44

GALERII | Maijooks tõi Tallinna Lauluväljakule ligi 15 000 naist!

Täna toimunud Tallink Maijooksu võitis Liina Tšernov. Eesti suurimast kevadisest liikumissündmusest sai osa ligi 15 000 liikumisharrastajat.

32. korda toimunud Maijooksu võitis neljandat aastat järjest ja üldse juba viiendat korda Liina Tšernov, läbides seitsmekilomeetri pikkuse raja kahekümne kolme minuti ja kahekümne kahe sekundiga. Teiseks tuli Liina ja kolmandaks Leila Luik Tartu Ülikooli Akadeemilisest Spordiklubist, kaotades võitjale vastavalt 27 ja 55 sekundit.

Seekordsel Maijooksul olid esindatud üle kolmesaja ettevõtte ja kollektiivi. Suurima ettevõtte karika võitis Põhja-Eesti Regionaalhaigla, kes oli väljas 310 liikumisest lugupidava töötajaga.

Eakaim daam tänavusel Maijooksul oli 82aastane Viktoria. 19 osavõtjat tähistasid täna oma sünnipäeva, 14 osalejat olid Mai-nimelised ning kõige rohkem oli osalejate seas Katrineid, tervelt 165. Maijooksu korraldustiimi oli kaasatud üle 500 inimese.

Maijooksul sai kaasa lüüa kogu perega, sest kavas olid ka Mesikäpa lastejooksud, terve päeva töötas lustakaid tegevusi pakkuv Meestehoid ning toimus mitmekülgne tervise ja vaba aja mess.