Rakette kasutatakse ka Eesti vutifänluses.Foto: Martin Ahven
Jalgpall
18. mai 2019, 21:57

KOHUTAV! 18aastase hoolimatu käitumine tegi kaks neiut poolkurdiks, ühe poolpimedaks (6)

Mullu Venemaal mängitud jalgpalli MMil finaali jõudnud Horvaatia edu tekitas erutust paljudes vutisõprades. Mõistagi olid kõige õnnelikumad horvaadid ise.

Veerandfinaalis võitis Horvaatia penaltiseerias Venemaad ning triumfi tähistati suurelt ka Austria pealinnas Viinis, kus elab palju horvaate. Ottakringi linnaosas toimunud pidustused jätsid kolmele neiule halva mälestuse kogu eluks.

Nimelt oli juubeldavatest horvaatidest mööda sõitmas auto, mille kõrvalistmel olnud poiss tahtis sündmust videolindile jäädvustada. Ta astus masinast välja ning õige pea maandus tema jalale signaalrakett.

Mingil põhjusel otsustas noormees selle süüdata ja rahvahulga sekka visata. Seal rakett plahvatas, mistõttu said kolm neiut vigastada. Austria meedia sõnul on kaks neist poolkurdid, kolmas poolpime.

"Ma ei arvanud, et tegin midagi halvasti. Ma ei arvanud, et kellelegi haiget tegin," ütles süüalune, kellele määrati kohtus 15kuuline tingimisi vanglakaristus. "Ma poleks kunagi osanud oodata, et väike rakett on nii ohtlik."

Politsei ei saanud kahtlusalust kätte kohe. Seetõttu otsustati tema foto avaldada ajalehes, mispeale andis lõpuks süüdi osutunud nooruk end ise üles. "Sattusin paanikasse. Tundsin end väga halvasti," lisas ta.

Kolmest viga saanud neiust kaks nõudsid süüaluselt, kes sai hiljuti isaks, valuraha. Kohtunik oli tüdrukutega päri ja mõistis ühe kasuks 8890 ja teise kasuks 2300 eurot. Kolmas neiu oli noormehega leppele saanud kohtuväliselt.