Vassilis Spanoulis (palliga) on Olympiacose ja Euroopa korvpalli legend.Foto: Lefteris Pitarakis
Korvpall
18. mai 2019, 22:45

Kreeka korvpallihiiud jonnivad nagu väikesed lapsed

Kreeka klubikorvpallis on käsil tormilised ajad. Kui kümmekond päeva tagasi polnud kavas olnud kõrgliigakohtumist mängima Ateena Panathinaikos, siis nüüd lahkus nende igirivaal Olympiacos meistrivõistlustelt.

Panathinaikose pahameele põhjuseks oli asjaolu, et Olympiacose ja Patrase Promithease vahelise matši kohtunik muutus viimasel hetkel. Avaliku info kohaselt palus esialgne vilemees Panagiotis Anastopoulos end asendada, sest enne kohtumist kogunes sadakond Olympiacose fänni tema kodu juurde ja hõikas solvanguid.

Kui Anastopoulos oleks ikkagi vilistanud, oleks Olympiacos mängust loobunud ja pidanud automaatselt esiliigasse langema. Panathinaikos teatas, et jääb mängudest eemale "kuniks liigas valitseb jälle õiglus, mitte terrorism ja seadusetus, mida Olympiacos püüab kehtestada". Panathinaikos sai Kymi vastu 0:20 kaotuse, mistõttu võeti neilt liigatabelis kuus punkti ja määrati 8000eurone rahatrahv.

Klubi sülitas tuld ja tõrva Olympiacose omanike Panagiotis ja Giorgos Angelopoulose aadressil: "Panathinaikos ei saa jätta reageerimata kahe rikutud lapse soovile lõpetada hooaeg esimesel võimalusel. Nad seadsid oma probleemide varjamiseks ohtu inimelud.

Seadus on konkreetne. Angelopoulose vennad tuleks spordi juurest minema kupatada. Panathinaikosel pole kohta riigis, mida valitseb Olympiacos. Valige, kas meie või nemad."

Play-off'is pidid nad vastamisi minema just Olympiacosega, kes teatas täna, et sel hooajal neid Kreeka meistrivõistlustel enam ei näe.

Seetõttu lagnetatakse Euroliiga meeskond Olympiacos automaatselt Kreeka tugevuselt teise liigasse, kus pallivad tänavu kolm eestlast – Martin Paasoja, Sten Sokk ja Rait-Riivo Laane.

Samas pole kuigi tõenäoline, et Olympiacos seal mängib. 8. mail saatis klubi kirja Aadria liigale, kas viimased oleksid nõus neid enda rüppe võtma. Ametlikku otsust selle kohta veel tulnud pole.

Olympiacos pole nõus mängima, kuna neid häiris, et esimest play-off kohtumist Panathinaikose vastu pidid vilistama Tasos Manos ja Anastopoulos. Euroliiga boss Jordi Bertomeu on tõdenud, et Kreeka korvpallisõda Vana Maailma tugevaimat sarja kuidagi ei mõjuta ning Panathinaikos ja Olympiacos on Euroliigasse oodatud.