Brandon Davies (palliga).Foto: Sputnik/Scanpix
Euroliiga
19. mai 2019, 13:11

Kaotusvalus Real tahab Žalgirise võtmemängijat endale napsata

Korvpalli Euroliiga poolfinaalis eduseisust Moskva CSKA-le kaotanud Madridi Real on tihedates läbirääkimistes Kaunase Žalgirise põhitsentri Brandon Daviesega, kirjutas väljaanne AS.

Poolfinaali kolmandal veerandajal parimal juhul 14 punktiga ette läinud, aga seejärel lagunenud Reali põhiliseks patuoinaks peetakse klubi legendi Sergio Llulli, ent kriitikat sai ka Mehhiko keskmängija Gustavo Ayon. Reali juhid ei soovi võistkonnas väga suuri muutusi teha, aga korvi alla oleks nende arvates uljust ja atleetlikkust juurde vaja.

27aastane Davies nimetati tänavu Euroliiga sümboolsesse algviisikusse. 34 mängu jooksul sai ameeriklane keskmiselt platsile 24 minutiks ja selle aja jooksul viskas ta keskmiselt 14,2 punkti, võttis 5,5 lauapalli ja andis 2 resultatiivset söötu.

34aastase Ayoni panus on Realis jäänud mõnevõrra väiksemaks kui eelmistel hooaegadel. Keskmiselt 19 minutiga on ta visanud 7,8 punkti, võtnud 5,8 lauapalli ja andnud 2,9 söötu.

ASi andmetel pole välistatud, et Ayon jätkab klubis, aga ilmselt peab ta uue mängupaiga leidma. Kindlasti kannab korvialustest palluritest Reali särki edasi kapten Felipe Reyes, suve peamine prioriteet on aga Euroliiga parimaks kaitsjaks nimetatud 222 cm pikkuse Walter Tavaresi endale hoidmine. Suure tõenäosusega jätkavad Realis ka Anthony Randolph ja Trey Thompkins. Võimalik, et esindustiimi kaasatakse ka 17aastane talent Usman Garuba.

Real kohtub Euroliiga kolmanda koha mängus kell 18.30 Istanbuli Fenerbahcega, Moskva CSKA ja Istanbuli Anadolu Efesi vahel peetav finaal algab kell 21.30.