Paul Aron.Foto: Twitter / @PREMA_Team
Auto-Moto uudised
19. mai 2019, 16:43

Eesti vormelinoor võitis kvalifikatsiooni, kuid langes esikohalt õnnetult viimaseks

Vormelisõitja Paul Aron (15) jätkas sel nädalavahetusel Itaalia vormel 4 meistrivõistluseid Misano ringrajal. Esimeses kahes võidusõidus jäid tal esireastardipositsioonid poodiumikohaks realiseerimata, kolmas jäeti tugeva vihmasaju tõttu ära.

Esimene sõit: 2. stardikohalt alustanud Aron survestas esimestel ringidel tiimikaaslasest liidrit Gianluca Petecofi kuniks proovis brasiillasest sisekurvis mööduda. Toimus kokkupõrge, mille tagajärjel langes Aron neljandaks ja jäi sellele positsioonile ruudulipu lehvimiseni.

Uustulnukate arvestuses oli eestlane parim.

Tulemused (kliki pildile):

Teine sõit: Kahjuks lörtsis Aron parima stardikoha ära, sest teenis rumala boksist läbisõidu karistuse (põhjus: sõitis enne starti üle joone ja pidi masina tagurpidikäigu abil paika manööverdama), mis langetas ta esikohalt viimaseks.

Märg rada muudkui kuivas võidusõidu ajal, seega otsustas Aron (ja mõned veel) riskida ning vormelile kuiva ilma rehvid alla kruttida. Paraku lõppes see hoopis väljasõiduga, mis tõi 11 minutit enne sõidu lõppu rajale turvaauto.

Tulemused (kliki pildile):

Kolmas sõit jäi tugeva vihma tõttu ära.

"Oli okei nädalavahetus, õppisin palju," sõnas Aron Prema meeskonna kodulehe vahendusel. "Ajasõidud läksid väga hästi, sest teenisin teise, esimese ja kolmanda stardikoha.

Avasõidus oli kiirus suurepärane. Proovisin Gianlucast optimistliku lükkega mööduda, kuid välja kukkus kehvasti. Põrkusime kokku ja langesin neljandaks.

Teises sõidus tegin vea ja sain boksist läbisõidu karistuse. See rikkus võidusõidu, mille esimesel ringil näitasin head kiirust. Ma ei jõua uut etappi ära oodata."

Aron on viie võidusõiduga teeninud üldarvestusse 22 ja uustulnukate tabelisse 53 punkti. Kahjuks pole sarja kodulehe punktitabelit veel uuendatud, seega jääme täpsema info võlgu.

Itaalia F4-sari jätkub 7. juulil Ungaris Hungaroringil.