VÕIDUVÄRAV: Dylan Larkin viis hetk tagasi USA Saksamaa vastu 2:1 juhtima.Foto: Reuters/Scanpix
Jäähoki
19. mai 2019, 19:43

VIDEO | Jäähoki MM: USA lülitas korraldajamaa konkurentsist (1)

Slovakkia jäähokisõprade jaoks võttis kodune MM täna kurva pöörde, sest USA alistas 3:1 (1:1, 0:0, 2:0) Saksamaa ja kindlustas sellega korraldajamaa väljakukkumise.

USA tegi sakslastega sotid selgeks alles viimasel kolmandikul, kui Dylan Larkin skooris 51. ja Jack Eichel 57. minutil ülekaalust. Tublit turniiri tegev Saksamaa jäi olulisel hetkel vähemusse, sest neil oli jääl liiga palju mängijaid.

Kohtumise avavärava viskas 12. minutil sakslane Frederik Tiffels, kuid juba kahe minuti pärast säras tablool taas viik, sest täpne oli James van Riemsdyk.

USA võit tähendab, et A-grupis on nüüd selged kõik neli edasipääsejat – USA, Soome, Kanada ja Saksamaa. Slovakkia võib küll Kanada ja Saksamaaga samadele punktidele tõusta, kuid omavahelise mängu kaotus räägib nende kahjuks.

Õhtuses mängus sai Soome 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) jagu Prantsusmaast. Litri viskasid võrku Joel Kiviranta, Niko Mikkola ja Jere Sallinen.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Tšehhi alistas samal ajal B-grupi raames 8:0 (2:0, 3:0, 3:0) Austria. Ainsana viskas üle ühe värava Michal Repik, kes skooris kaks korda. Radek Faksa, Jan Kolar ja Dominik Kubalik said kirja värava ja kaks söödupunkti.

B-alagrupis on lahti vaid Rootsi ja Läti saatused. Meeskonnad kohtuvad homme omavahel ning Läti vajab tingimata võitu, et säilitada unistus veerandfinaalist ka viimaseks vooruks.

Kindlasti on kaheksa parema hulgas Venemaa, Tšehhi ja Šveits. 

Õhtuses mängus alistas Venemaa 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) Šveitsi. Kaks väravat viskas Nikita Kutšerov, ühe Artjom Anissimov.

Standings provided by Sofascore LiveScore