Eesti iluvõimlejad.Foto: Eesti võimlemisliit
Spordiblogi
19. mai 2019, 23:15

Pluss, miinus ja ennustus | Tublid iluvõimlejad, Kontaveit Ameerika mägedel ja mitmevõistlejad Götzises

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 19. mai valik.

Möödunud nädala pluss

Möödunud nädalal olid tippsporti puudutavad uudised enamasti keskpärased või halvad. Selles valguses väärivad kindlasti kiitust Eesti iluvõimlejad, kes tegid juunioride EMil ajalugu ja tulid viiendaks.

Bakuus toimunud jõuproovil püstitas meie rühmakava koondis (Erika Dokutšajeva, Dilana Kanger, Polina Kitajeva, Maria Aleksandra Ploduhhina, Ilona Tihhomirova ja Natali Vei) rõngakavas 22,55 punktiga isikliku rekordi. Tegu on Eesti juunioride läbi aegade parima tulemusega EMil. Euroopa meistriks krooniti Venemaa (24,45), hõbemedali sai Ukraina (23,40) ja pronksi Valgevene (23,25).

Möödunud nädala miinus

Eesti parim tennisemängija Anett Kontaveit on noor naine, kellele meeldib kihutada Ameerika mägedel. Viimastel nädalatel on ta liikunud nii, et pöidlahoidjate peas tiirutavad muremõtted.

Maailma edetabelis 16. kohta hoidev Kontaveit pidi Rooma turniiri teises ringis tunnistama kreeklanna Maria Sakkari kindlat paremust. 23aastane sportlane rääkis pärast järjekordset tagasilööki, et lootis Madridis ja Roomas edukam olla. Õnnestunud etteastete järel saanuks ta enesekindlamalt Prantsusmaa lahtistele meistrivõistlustele minna.

Kuid häirekella löömiseks ei ole praegu siiski põhjust. Tavaliselt järgneb langusele uus tõus. Kontaveidi varakevadine vägev arenguhüpe püsib kõigil kenasti meeles. Loodame, et Pariisis näitab ta oma parimate päevade mängu.

Anett Kontaveit Foto: Robin Roots

Tuleva nädala ennustus

33 % on tõenäosus, et vähemalt kaks Eesti mitmevõistlejat alistavad mainekal Götzise võistlusel MMi normi.

Austria väikelinnas peetaval jõuproovil osaleb neli eestlast: kümnevõistluses Maicel Uibo, Janek Õiglane ja Karl Robert Saluri ning seitsmevõistluses Grit Šadeiko. Doha MMi normid on tugevad, meestel 8200 ja naistel 6300 punkti. Uibol on MMi pilet taskus eelmise aasta tulemuse põhjal, samas jälgime huviga, kuidas ta on taastunud sügisel tehtud jalaoperatsioonist. Saluri ütles, et tema tahab MMi normist jagu saada, küllap tiivustab samasugune eesmärk ka Õiglast. Šadeiko peab Doha-pileti teenimiseks püstitama Eesti rekordi.

Maicel Uibo Foto: REUTERS/SCANPIX